Visuele test voor het brein: zoek de indringer die aanwezig is op de afbeelding

Janine image
door Janine

28 Juli 2023

Visuele test voor het brein: zoek de indringer die aanwezig is op de afbeelding
Advertisement

Jezelf en je capaciteiten uitdagen en testen hoe actief je brein is, is een zwakte die wij allemaal delen, we moeten het toegeven. Het oplossen van een probleem, van welke aard dan ook, is een manier om gedeeltelijk te laten zien wat we waard zijn en hoe goed we zijn. Natuurlijk zijn onze mogelijkheden niet oneindig, maar we kunnen altijd klaar en reactief zijn om de oplossing te vinden. Hoe? Door onze hersenfuncties getraind te houden.

In die zin zijn visuele quizzen, logische tests, puzzels die het gebruik van het geheugen vereisen een geweldige, zij het eenvoudige, hulp. Ze constant doen en er plezier mee hebben is een goede manier om mentale luiheid te verdrijven.

De afbeelding die we voorstellen is bijvoorbeeld een klassieke visuele test waarbij hetzelfde onderwerp verschillende keren wordt herhaald, maar een ervan verschilt van de andere. Waarin? Dit is aan jou om erachter te komen! Bij deze gelegenheid willen we genereus zijn en geen tijdslimiet opleggen, neem de tijd die je nodig hebt.

Quiz: er is een indringer verstopt op de foto, lukt het jou om hem te vinden?

Quiz: er is een indringer verstopt op de foto, lukt het jou om hem te vinden?

Zo'n visuele test doen staat gelijk aan een goede oefening om nog meer aandacht, concentratie en visie te ontwikkelen en wat puur vermaak te hebben. We zijn ons er terdege van bewust dat het een uitdaging is, misschien zelfs een ingewikkelde, maar welke voldoening geeft het om deze op te lossen?

Je hebt misschien al naar de afbeelding gekeken en vermoedelijk het zich herhalende patroon grondig bestudeerd. Een eenvoudig strandlaken in meerdere lijnen en kolommen. Op welk element waaruit het is samengesteld, heb je je aandachtige oog gericht? Kleuren, vorm, tinten, positie: er zijn details, maar slechts één is anders dan de andere. Heb je het gezien?

Nee, je bent er nog niet zeker van en wilt jezelf nog een of twee kansen geven om je mentale vergrootglas te gebruiken en als overwinnaar uit de strijd te komen. Geen probleem! Ga je gang en ontdek de oplossing.

Advertisement

En nu onthullen we de oplossing voor het visuele spel...

En nu onthullen we de oplossing voor het visuele spel...

Pixabay

De indringer is er, maar hij is erg verraderlijk, en het vinden is voor echte waarnemers. Als het je is gelukt, geven we je een virtueel applaus voor de gebruikte concentratie.

Het verschillende strandlaken bevindt zich aan de onderkant van de foto. Beginnend vanaf de linkerkant, vind je het op de derde positie. Scrol echter eerst met je ogen naar de zesde rij naar beneden en reken dan 3 posities uit. Hier is de indringer waar je naar op zoek was en je op de proef heeft gesteld in deze visuele test. Hoe verschilt het van andere strandlakens? Een klein maar belangrijk detail. De kleur van een van de strepen erin.

Heb je het niet opgelost? Geen probleem... tot de volgende uitdaging!

Advertisement