Logische quiz: lukt het jou om slechts 3 lucifers te verplaatsen om twee vierkanten te maken?

Janine image
door Janine

27 Juli 2023

Logische quiz: lukt het jou om slechts 3 lucifers te verplaatsen om twee vierkanten te maken?
Advertisement

Heb je je ooit afgevraagd waar raadsels voor dienen, omdat we vaak graag een paar minuten van onze dag besteden aan visuele, logische of andere tests? Er zijn veel redenen: van eenvoudig vermaak op een moment van pauze van dagelijkse klusjes tot het je willen inzetten voor een constante training van onze geest en onze concentratie.

Hoewel ze eenvoudig en in sommige gevallen gemakkelijk op te lossen zijn, zijn deze logische spellen toch een perfecte manier om iets nuttigs te doen. Er zijn veel manieren om ze te maken. Voor sommigen zijn er geen tijdslimieten, voor anderen wel, en deze kunnen langer of korter zijn.

In het geval van de visuele quiz die we je nu aanbieden, is het tijdsbestek waarbinnen je deze moet proberen op te lossen 5 minuten. De afbeelding toont een spiraal die je moet proberen te transformeren door slechts 3 lucifers te verplaatsen. Gaat het je lukken? Waarom probeer je het niet!

Quiz: verplaats slechts 3 lucifers om een ​​vierkant te maken

Quiz: verplaats slechts 3 lucifers om een ​​vierkant te maken

Jezelf testen met deze visuele logische tests is ideaal voor het trainen van concentratie, aandacht, observatiegeest en om steeds meer iemand te zijn die op elk detail let. Om hierin te slagen is echter doorzettingsvermogen nodig - dat geldt immers op elk gebied van ons bestaan - en daarom is het spelen van veel van dit soort redeneerspelletjes een wondermiddel.

Dus... wat moeten we doen? Probeer je koste wat het kost de oplossing van deze puzzel te vinden? Waar moeten we beginnen om het in slechts 5 minuten te doen?

Laten we eerst eens kijken hoeveel lucifers er zijn gebruikt om de spiraal samen te stellen. In totaal zijn het er 15, maar degenen waar we meer aandacht aan moeten besteden zijn de centrale. De reden is simpel.

Advertisement
Logische quiz: lukt het jou om slechts 3 lucifers te verplaatsen om twee vierkanten te maken? - 2

Het is onmogelijk om twee vierkanten van dezelfde grootte te vormen: er zijn veel meer lucifers voor nodig dan er beschikbaar zijn. Daarom is het noodzakelijk om aan dezelfde vorm te denken, maar aan verschillende maten.

In de volgende afbeeldingen laten we je stap voor stap de oplossing zien en met behulp van de nummers 1, 2 en 3 zullen we de procedure beter begrijpen.

Het kleinste vierkant moet worden gevormd vanaf de eerste lucifer die naar binnen draait - voor de duidelijkheid, degene die aan lucifer nummer 1 voorafgaat. Het zal een van de 4 zijden van het vierkant zijn.

Het is tijd om stap voor stap de oplossing van de visuele test uit te leggen

Het is tijd om stap voor stap de oplossing van de visuele test uit te leggen

Een puzzel die helemaal niet eenvoudig is, dat weten we, maar we zijn er zeker van dat je er met veel aandacht en orde in de redenering uit zult komen. Zo niet, wanhoop niet, het antwoord komt geleidelijk.

Laten we teruggaan naar onze figuur. We zeiden dat het kleinere vierkant zich ontwikkelt in het bovenste deel van de afbeelding en dat een van de zijden gemeenschappelijk is met de grotere figuur. Zodra de uitgangspunten zijn geïdentificeerd, wordt de oplossing vrijwel onmiddellijk.

Als je, misschien door te tekenen of uit je hoofd, nummer 1 naar linksboven verplaatst, zal het buitenste vierkant, het grote, sluiten. Op dit punt hoef je alleen nog maar de lucifers 2 en 3 te verplaatsen, die zich zullen binden aan de enige die nog uit de centrale figuur steekt, waardoor het kleinere vierkant tot stand komt.

En hier is ‘ie… klaar! De definitieve oplossing voor het visuele spel is klaar

En hier is ‘ie… klaar! De definitieve oplossing voor het visuele spel is klaar

Hier is de oplossing van de visuele logische puzzel. Was je erin geslaagd het binnen de 5 minuten doen of duurde het langer om het antwoord op de test te vinden? Of het je nu gelukt is of niet, maakt niet zoveel uit, bedenk dat er hoe dan ook een resultaat is behaald. Je hebt je geest getraind en hebt niet toegegeven aan luiheid.

Maar als het je gelukt is, moeten we je complimenteren. Je hebt uitstekende vaardigheden en je hebt het laten zien. Goed gedaan!

Het oplossen van logische quizzen als deze is moeilijk, maar de voldoening om te zeggen dat je het hebt gehaald, ook al duurde het meer dan 5 minuten, is een heerlijk gevoel, vind je niet? En als je het leuk vond, zien we je graag de volgende keer weer.

Advertisement