In welk glas zit het meeste water? Los deze logische test op

Janine image
door Janine

30 Juli 2023

In welk glas zit het meeste water? Los deze logische test op
Advertisement

Logische tests zijn voor veel mensen een populair tijdverdrijf. Er zijn mensen die niet kunnen wachten om een nieuwe te maken, om zichzelf eerst te testen en uit te dagen, maar ook om hun hersenen actief en fris te houden. Het spelen van deze logische spellen is ook een geweldige manier om te voorkomen dat je geest voortijdig veroudert en om je logische, concentratie- en redeneervaardigheden maximaal te trainen.

Daarom bieden we je deze logische test aan, een snel spelletje dat in zeer korte tijd kan worden opgelost, let goed op wat gevraagd wordt en laat je niet misleiden door de schijn. Als je er klaar voor bent, nodigen we je uit om er deel aan te nemen. Kijk naar de vier naast elkaar geplaatste glazen en beslis welke het meeste water bevat.

Advertisement
Davide Restivo/Wikimedia

Davide Restivo/Wikimedia

Op de afbeelding staan ​​4 glazen gevuld met water, die elk een ander voorwerp bevatten. In het glas aangegeven met de letter A zien we een schaar, in het tweede, die met de letter B, zit een paperclip, in het bakje met de letter C zien we een gum en in die met de D een horloge.

Op het eerste gezicht lijkt het alsof de hoeveelheid water in elk van de glazen gelijk is, maar dat is helemaal niet het geval. Bij het bekijken van de details, moeten we rekening houden met drijfvermogen of wat ook wel bekend staat als de wet van Archimedes.

Volgens laatstgenoemde kunnen we, wanneer een vast lichaam in water wordt geplaatst, zien hoe het niveau ervan toeneemt. Concentratie is dus vereist om tot de oplossing van de logische test te komen. We moeten goed letten op elk element in de afbeelding en elk aspect zorgvuldig berekenen voordat we het antwoord geven dat als correct wordt beschouwd.

Heb je erover nagedacht, maar kom je er gewoon niet uit? Geen probleem, we geven je hieronder de oplossing, maar probeer het nog een laatste keer en probeer deze redeneerquiz op te lossen.

Advertisement

Probeer het op te lossen...

Probeer het op te lossen...

Als we rekening houden met de wet van Archimedes, volgens welke de aanwezigheid van een vast lichaam in een vloeistof een bepaalde hoeveelheid van die vloeistof naar boven verplaatst, is de oplossing van de puzzel snel gevonden.

Als we onze aandacht vestigen op de voorwerpen in de 4 glazen, kunnen we opmerken dat een van hen ongetwijfeld lichter is dan de andere. Welke? De paperclip, zonder twijfel. En dit is dus het antwoord. Het glas met de grootste hoeveelheid water erin is degene die wordt aangegeven door de letter B. Aangezien het vaste lichaam binnenin erg klein is, zal zijn massa een kleine hoeveelheid water verplaatsen, daarom was de vloeistof in dat glas het hoogste niveau.

Heb je het juiste antwoord gegeven of werd je door iets afgeleid en redeneerde je op een andere manier?

Advertisement