Hoe bescherm je je spaargeld? Laten we nep-POS van een echte leren herkennen

Janine image
door Janine

08 Augustus 2023

Hoe bescherm je je spaargeld? Laten we nep-POS van een echte leren herkennen
Advertisement

Elektronische betalingen doen in de moderne tijd is veel gebruikelijker geworden dan enige tijd geleden. Was er vroeger veel wantrouwen tegenover dit soort betalingen en had contant geld de voorkeur, is dat nu al enkele jaren niet het geval. Mensen vermijden om veel bankbiljetten bij zich te hebben, vooral om veiligheidsredenen, en doen hun aankopen met behulp van debet-, krediet- of prepaidkaarten. Maar let op wat je doet en hoe je betaalt: deze betaalmethode is namelijk niet altijd helemaal veilig. Waarom niet?

Een bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van POS legde het uit en liet zien hoe je een valse van een echte kunt onderscheiden. Laten we eens kijken.

Advertisement
mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Elektronische betalingen hebben die met contant geld geëvenaard, zo niet overtroffen, en op deze manier betalen wat je ook koopt en voor welk bedrag dan ook, is de beste manier. Je loopt niet rond met te veel geld op zak en je loopt niet het risico het te verliezen of erger, maar toch moet je heel voorzichtig zijn.

De reden ligt in de aanwezigheid van de echte en valse POS. Er is namelijk niet gezegd dat ze allemaal regelmatig zijn en dit kan een risico vormen voor ons spaargeld. Hoe kunnen we het herkennen?

Allereerst moeten we letten op hoe de kaart wordt ingevoerd: als deze te veel naar binnen gaat en bijna in het apparaat verdwijnt, is deze niet regelmatig en moeten we achterdochtig zijn.

Advertisement
mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Een andere manier om te weten wanneer je een veilige betaling maakt, is door naar de grootte van de POS te kijken. De valse zijn over het algemeen veel groter dan de echte, om nog maar te zwijgen van het feit dat ze geen groen licht hebben dat oplicht in de linkerbovenhoek en het numerieke toetsenblok geen achtergrondverlichting heeft.

Tenslotte moet er volgens de vrijgegeven aanduidingen ook op worden gelet of er wel of geen ruimte is voor de handtekening op de POS, is deze te smal en zou deze eigenlijk niet geplaatst kunnen worden, dan hebben we te maken met een valse.

mybroadband.co.za

mybroadband.co.za

Er zijn veel manieren om het te herkennen: let er bij het betalen op dat de nummers tussen POS en kassabon overeenkomen, vertrouw je kaart niet aan anderen toe, zorg ervoor dat je altijd aanwezig bent als je betaalt, bijvoorbeeld in een restaurant, en indien mogelijk kun je een kaart nemen waarop niet te veel geld staat.

De banken of een welk kredietbedrijf ook, bieden verschillende systemen om elke betaling te controleren. Het koppelen van een telefoonnummer aan je kaart, zodat je elke keer dat je betaalt een melding ontvangt, is er een van, zoals het instellen van een dagelijkse limiet voor betalingen. We zouden altijd het nummer bij ons moeten hebben waarmee we contact kunnen opnemen in geval van verlies of diefstal van onze kaarten en vele andere trucs die ons zullen helpen ons geld te beschermen.

Kende je deze trucs om een ​​nep-POS te herkennen?

Advertisement