Hij wint een groot bedrag in de loterij en koopt huizen voor al zijn vrienden, maar spreekt hen daarna nooit meer

Janine image
door Janine

16 Augustus 2023

Hij wint een groot bedrag in de loterij en koopt huizen voor al zijn vrienden, maar spreekt hen daarna nooit meer
Advertisement

De loterij winnen, ineens een grote som geld ter beschikking hebben, je baan opzeggen, je leven veranderen en doen wat je maar wilt is, laten we eerlijk zijn, de droom van iedereen. Jammer dat niet iedereen het ziet gebeuren. Veel mensen beproeven elke dag hun geluk, spelen mee in de loterij en proberen de hoogste buit mee naar huis te nemen, maar slechts een paar gelukkigen slagen hierin.

Onder hen is de hoofdpersoon van dit verhaal, die een duizelingwekkende jackpot won, maar ook te maken kreeg met een bittere realiteit. Laten we eens kijken waarom.

At one point he had it all 😢

Pubblicato da The Mirror su Domenica 23 luglio 2023

Dit is Mark Gardiner, uit Sussex, Verenigd Koninkrijk, een man die in het verre 1995 zijn leven van de ene op de andere dag zag veranderen. Verlangend naar verandering in zijn dagelijks leven als glasmaker, beproefde de man zijn geluk verschillende keren, totdat vrouwe Fortuna bij hem aanklopte. Het gewonnen bedrag is duizelingwekkend, maar liefst 22.590.829 pond (ongeveer 26.354.747 euro).

Mark stak echter slechts de helft van de buit in eigen zak, de andere helft ging naar zijn vriend en zakenpartner, Paul Maddison, met wie hij een onderneming had proberen op te zetten. Jammer dat zijn leven niet ten goede is veranderd.

Advertisement
Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Santeri Viinamäki/Wikimedia - Not the actual photo

Mark nam de superoverwinning van £11 miljoen mee naar huis en begon die - veel te veel - te gebruiken voor verschillende aankopen. Hij kocht een huis in Barbados, twee Mercedessen, een Harley-Davidson en zelfs twee voetbalclubs als investering. Maar dat is nog niet alles, want zijn vrijgevigheid heeft ook andere mensen bereikt, door een teken van groot altruïsme te geven. In feite kocht de man een huis voor elk van zijn vijf beste vrienden, waarbij hij elk ongeveer £500.000 uitgaf.

Als je echter verwacht dat er wat dankbaarheid en genegenheid voor de nieuwe miljonair is geweest, heb je het mis en niet zo’n beetje ook. In de loop van de tijd heeft Mark namelijk het contact verloren met veel van zijn vrienden en zelfs met enkele familieleden. De winst heeft alleen maar geleid tot een verlies van vertrouwen in mensen en hij werd steeds eenzamer.

"Na de overwinning kocht ik een huis voor mijn vrienden - bekende hij - denk je dat ze nog steeds aan mijn zijde staan? Natuurlijk niet! Ze praten niet meer met me en helaas maakt het hebben van veel geld me achterdochtig. Als iemand aardig tegen me was, dacht ik dat het om mijn geld te doen was”.

Naturpuur/Wikimedia - Not the actual photo

Naturpuur/Wikimedia - Not the actual photo

Op 61-jarige leeftijd en 28 jaar na de enorme winst, verteldei Mark dat hij terugkeerde naar zijn oude leven. Nadat hij al het geld had verspild, werd hij gedwongen terug te keren naar zijn vorige baan. Van de spullen die hij dankzij de 11 miljoen pond had gekocht, heeft hij nog de twee voetbalclubs, het vakantiehuis in Barbados en het bedrijf Croft Glass, waar hij dagelijks werkzaam is.

Na al die tijd verklaarde hij ook dat als hij op zijn huidige leeftijd en met het nieuwe bewustzijn had gewonnen, hij anders zou hebben gehandeld en allereerst had besloten te stoppen met werken. Misschien had hij ook besloten geen huizen te kopen voor mensen met wie hij nooit meer zou hebben gesproken en zou hij zuiniger zijn geweest.

Hoe zou jij al dat geld in zijn plaats hebben geïnvesteerd?

Advertisement