Moeder verbiedt familieleden en vrienden om cadeaus aan haar dochter te geven: in plaats daarvan vraagt ​​ze om geld

Janine image
door Janine

05 Oktober 2023

Moeder verbiedt familieleden en vrienden om cadeaus aan haar dochter te geven: in plaats daarvan vraagt ​​ze om geld
Advertisement

Kinderen, vooral heel kleine kinderen, hebben een unieke en onweerstaanbare charme: ze lijken een beetje op Labrador-puppy's of een kitten ter grootte van een handpalm, in één woord: schattig. Misschien hebben ze gewoon "een beetje extra zorg" nodig, maar dit is geen probleem voor degenen die besluiten hun gezin uit te breiden en een kind op de wereld te zetten.

In feite is het doorgaans de weinige aandacht die aan een kind wordt besteed die wordt afgekeurd, en niet andersom. Maar niet in dit geval: de moeder die bij dit verhaal betrokken was, klaagde over de te veel geschenken die aan het kleine meisje werden gegeven door vrienden en vooral door familieleden: ze besloot ze allemaal in welke vorm en nut dan ook te verbieden.

via Mumsnet

Advertisement

De reden achter haar keuze

De reden achter haar keuze

Freepik - Not the actual photo

De vrouw wendde zich tot een bekend online-forum om alle internetgebruikers te vragen en hun mening te weten. Maar laten we bij het begin beginnen. Haar dochter is pas 8 maanden oud en sinds haar geboorte heeft ze allerlei soorten geschenken en cadeautjes ontvangen, vooral kleding en speelgoed. Dat lijkt allemaal prachtig, ware het niet dat de hoeveelheid volgens moeder overdreven is: “Elke maand ontvangt ze minstens tien geschenken, maar soms zelfs meer dan twintig: onze beide families – zowel die van mij als die van mijn man – zijn rijk en hebben dus geen problemen bij het uitgeven van geld”, schreef de vrouw in een lange post.

Het gedrag van de grootouders wordt "gerechtvaardigd" door het feit dat hun dochter het eerste meisje in 10 jaar is dat in de familie werd geboren. Het punt achter deze abnormale situatie is dat ze serieus bang is dat haar dochter verwend wordt. Bovendien is het huis waar ze nu wonen niet groot genoeg voor al die materiële voorwerpen: “we hebben kleren om haar aan te kleden tot ze 3 jaar oud is! Om nog maar te zwijgen van het grootste deel van het speelgoed: sommige zijn enorm en we weten niet meer waar we ze moeten bewaren", voegde ze eraan toe.

Dus bedacht ze een oplossing die niemand zou teleurstellen.

Advertisement

De mening van gebruikers

De mening van gebruikers

Nate Grigg/Flickr - Not the actual photo

Geld geven in plaats van kleding en speelgoed en dit op een rekening op naam van het kind storten. Dus legde ze die regel aan haar familie op, maar toen het tijd werd om hetzelfde doel aan de familie van haar man te communiceren, had ze een probleem: hij wil er niets van horen.

Hij vertelde haar openlijk dat hij haar verzoek ongepast en onbeleefd vindt, en dat hij daarom aan geen enkel lid van zijn familie een dergelijk voorstel zou hebben gedaan. Dus probeerde zijn vrouw hem ervan te overtuigen om in ieder geval de kassabonnen bij de cadeaus te krijgen, zodat ze ze kon teruggeven zonder iemand te beledigen. Maar die praktijk werd ook niet goedgekeurd door haar man.

Uiteindelijk ging de vrouw online op zoek naar gedachten van buitenaf. Veel gebruikers gaven haar hun mening: "Je moet je familieleden niet om geld vragen, dat is onbeleefd! Waarom zet je het geld dat je spaart niet op de rekening van het kleine meisje, aangezien je niet alles hoeft te kopen, omdat het aan haar wordt gegeven?", schreef iemand. Een andere gebruiker stelde voor om wat ze niet nodig hebben via internet door te verkopen, terwijl anderen haar adviseerden om die kostbare cadeaus aan een goed doel te schenken. Iedereen was het er echter over eens dat het verkeerd was om geld te vragen. Wat denk jij ervan?

Advertisement