“Ik heb mijn dochter een naam gegeven waar mijn oma een hekel aan heeft: ze praat niet meer tegen mij”

Janine image
door Janine

14 Oktober 2023

“Ik heb mijn dochter een naam gegeven waar mijn oma een hekel aan heeft: ze praat niet meer tegen mij”
Advertisement

De geboorte van een kind is een unieke, ontroerende en gedenkwaardige gebeurtenis voor de hele familie. Er komt een nieuw persoon in huis, generaties volgen elkaar op en het is fijn om te weten dat er op soortgelijke momenten ook oudere mensen zijn die dit samen met ons kunnen beleven. Grootouders zijn fundamentele figuren voor iedereen en het is fijn om ze bij de belangrijkste levensfasen te hebben, zoals wanneer een baby wordt geboren. Toch zijn er families waarin niet alles goed gaat en voor grote problemen kan zorgen.

In het geval waar we je over gaan vertellen, was de naamkeuze voor de nieuwkomer de oorzaak van een geschil tussen kleindochter en grootmoeder. We leggen je uit waarom.

Advertisement

Hoe de kleinste episode relaties kan veranderen...

Hoe de kleinste episode relaties kan veranderen...

Pxhere - Not the actual photo

Omdat ze zich schuldig voelde omdat ze haar grootmoeder onbedoeld had beledigd, dacht de auteur van het bericht erover om het verhaal op internet te delen om te begrijpen of haar manier van handelen volkomen verkeerd was of niet. Het geschil tussen de twee vrouwen begon met de geboorte van de achterkleindochter en de keuze van haar naam.

"Ik ben 27 jaar oud en mijn man is 31. We hebben onlangs een dochtertje gekregen en, zoals de traditie bij mij thuis is, zullen we een klein feestje vieren om haar aan de familie te presenteren - schreef de vrouw - Na de geboorte hebben we met alle familieleden gebeld om haar naam bekend te maken, maar mijn oma nam dat niet goed op. Even vooropgesteld - vervolgde ze - De naam van mijn oma was Lucille, maar ze vond het nooit een mooie naam en sinds ze 8 jaar oud was, zegt ze dat haar naam Barbara is. Ze drong veel aan en uiteindelijk noemde iedereen haar zo en ze slaagde er zelfs in om de naam juridisch te laten veranderen, omdat het een naam was die ze mooier vond."

Advertisement

De naam waar onenigheid over was

De naam waar onenigheid over was

Allan Foster/Flickr - Not the actual photo

Een voorkeur die haar er daarom zelfs toe bracht om de officiële wijziging te vragen, waar niemand bezwaar tegen maakte. Aan de andere kant specificeerde de auteur van het bericht echter dat haar man een uitstekende relatie had met zijn oma, ze was altijd aan zijn zijde geweest totdat ze overleed.

"Mijn man had een hele goede band met zijn oma. Haar naam was Mary, de tweede naam van onze dochter. Als voornaam kozen we echter Lucy, naar de favoriete beroemdheid van de oma van mijn partner, omdat we dachten dat dit mijn grootmoeder ook zou laten glimlachen. Dat was niet zo - vervolgde ze - Toen we de naam tijdens het telefoontje onthulden, keek mijn oma heel lelijk. Ik probeerde haar de redenen voor onze beslissing uit te leggen, maar ze hing op en vanaf dat moment wilde ze niks meer van me horen."

Wie heeft er gelijk?

Een zeer ongemakkelijke situatie waardoor de vrouw nu een schuldgevoel heeft. Ze legde haar redenen uit en wees erop dat ze haar oma nooit zou willen beledigen, integendeel, ze dacht dat de kwestie van haar voornaam niet meer aan de orde was, maar dat was niet het geval.

"Mijn familie zegt dat ik met haar had kunnen praten voordat ik de naam koos, maar ik was er echt van overtuigd dat het er niet meer toe deed en ze had me altijd verteld dat ze de hare alleen had veranderd omdat ze Barbara mooier vond en niet vanwege een specifieke gebeurtenis die misschien negatief was” - schreef onze hoofdpersoon.

De situatie tussen de twee was nu echter gecompromitteerd en het enige wat de 27-jarige wilde was weer contact kunnen maken met haar grootmoeder. Ze kon haar geliefde oma niet verliezen alleen vanwege een naam en bovenal kon ze zichzelf niet de vreugde ontnemen om het kleine meisje aan haar overgrootmoeder voor te stellen. De talrijke gebruikers die een reactie achterlieten, zeiden dat ze aan haar kant stonden, ook gezien de band van de man met zijn grootmoeder.

Wie heeft volgens jou gelijk: de moeder die de naam heeft gekozen ondanks dat ze het verhaal van haar oma kent, of laatstgenoemde die niets had moeten verwachten van een beslissing die uitsluitend aan de nieuwe ouders toebehoort?

Source:

Reddit

Advertisement