Meisje is verontwaardigd na behandeling die ze kreeg: “ik ben onterecht ontslagen”

Janine image
door Janine

20 Oktober 2023

Meisje is verontwaardigd na behandeling die ze kreeg: “ik ben onterecht ontslagen”
Advertisement

Liefde, vriendschap en werk zijn beslist belangrijke thema’s in het leven van mensen: het is moeilijk om je echt goed te voelen zonder de aanwezigheid van een van deze sociale sferen. Het is echter al moeilijk om werkverplichtingen en persoonlijke relaties naast elkaar te laten bestaan ​​in het dagelijks leven, maar wat gebeurt er als ze samenkomen en je merkt dat je bijvoorbeeld vrienden bent of een relatie hebt met je baas?

Niets is natuurlijk zeker en elk verhaal is anders, maar in het verhaal van vandaag kunnen we een van de mogelijke scenario's zien.

via Reddit

Advertisement

Een verhaal met een bittere smaak

Een verhaal met een bittere smaak

yanalya/Freepik - Not the actual photo

Een medewerkster van een snoepwinkel, of beter gezegd een voormalige medewerkster omdat de 22-jarige vrouw in kwestie werd ontslagen, besloot haar bijzondere verhaal op een online forum te vertellen, op zoek naar antwoorden en om haar hart te luchten.

Ontslagen worden is nooit prettig: op de een of andere manier is het alsof ons wordt verteld dat we een of meer taken niet aankunnen en dit is slechts een van de emotionele aspecten waarmee we rekening moeten houden, om nog maar te zwijgen van de economische gevolgen die dit met zich mee kan brengen. Maar laten we bij het begin beginnen.

De vrouw in kwestie – die liever anoniem wilde blijven – zei dat ze was afgestudeerd in de psychologie en een baan had aanvaard die ver verwijderd was van haar kwalificaties, alleen maar om een ​​goede vriendin van haar een plezier te doen. Dus ging ze in haar snoepwinkel werken omdat ze bijna door haar, degene die binnenkort baas zou worden, werd gesmeekt.

Binnen een maand leidde een gebeurtenis tot haar ontslag: de vrouw werkte tot laat in de avond en toen haar vriendin/baas erachter kwam, ontsloeg ze haar regelrecht en vertelde haar dat die episode een ernstig veiligheidsprobleem vormde, zowel voor haar als voor haar winkel... en dat is nog niet alles!

Advertisement

De mening van gebruikers

De mening van gebruikers

Zeynep M./Pexels

De vrouw sprak ook met haar en suggereerde dat ze echt moest kunnen vertrouwen op degene die haar geld en goederen beheerde, en noemde haar feitelijk onverantwoordelijk en laks… de vrouw rechtvaardigde zichzelf echter door te onthullen dat ze laat klaar was omdat ze gedwongen was een bestelling opnieuw te doen die 's ochtends vroeg verzonden moest worden, bovendien had het zo lang geduurd omdat haar collega alle dozen chocolaatjes slecht had verpakt, waardoor ze de hele bestelling opnieuw moest doen.

Alsof dat nog niet genoeg was, was ze al vaker en tot laat in de winkel alleen gebleven: haar vriendin vertrok vaak om uit te gaan met haar vriend, waarbij ze alle taken die verband hielden met het sluiten aan haar overliet. "Ik vind het hoe dan ook vervelend, ik zou toch zijn weggegaan omdat ik me niet gewaardeerd voelde (ze heeft me zelfs nooit bedankt voor de hulp) en meer dan eens aanmatigend tegen me was. Maar ik haat het om ontslagen te zijn, haar deze voldoening te hebben gegeven", bekende de jonge vrouw, die eraan toevoegde dat ze de banden met die persoon heeft verbroken na wat er was gebeurd.

Veel gebruikers kwamen naar voren om hun zegje te doen: “ze heeft je niet ontslagen voor wat je deed, er moet iets persoonlijks achter zitten: dit slaat allemaal nergens op", schreef iemand, "er is een reden waarom zulke mensen uiteindelijk geen personeel meer hebben!”, “misschien is ze vergeten dat zij degene was die je smeekte om haar te helpen met haar winkel, maar waarschijnlijker was dat ze gewoon iemand nodig had om met haar vriend uit te gaan”, opperde een andere gebruiker. Wat denk jij ervan?

Advertisement