90-jarige werkte 74 jaar bij hetzelfde bedrijf zonder ooit afwezig te zijn: ze stopte vanwege het verkeer

Janine image
door Janine

28 November 2023

90-jarige werkte 74 jaar bij hetzelfde bedrijf zonder ooit afwezig te zijn: ze stopte vanwege het verkeer
Advertisement

We hebben allemaal een baan in het leven, of het nu de baan is die we gekozen hebben of ons is “overkomen”, wat zeker is, is dat iedereen zich inzet en alles in het werk stelt om het op de best mogelijke manier voort te zetten. Ondanks alles zijn er echter mensen die zich onderscheiden van anderen vanwege hun nauwkeurigheid en constante aanwezigheid.

Eén daarvan was ongetwijfeld de vrouw waar we het met je over willen hebben. Een oudere dame die gedurende 74 jaar carrière nooit een ziektedag heeft opgenomen en altijd trouw is gebleven aan haar verbintenis. Jammer dat iets haar van gedachten heeft doen veranderen.

Advertisement

Een leven van onvermoeibaar werken

Een leven van onvermoeibaar werken

@terrymebane/Instagram

Melba Mebane is een 90-jarige vrouw die sinds haar zeventiende voor hetzelfde bedrijf werkt. Dillard's is een bekende Amerikaanse warenhuisketen, en het is hier waar de vrouw in 1949 haar eerste stappen in de wereld van het werk zette, als liftbediende.

Sindsdien is ze nooit meer gestopt en is ze gedurende haar zeer lange en eervolle carrière constant en serieus gebleven. Als oudste van de medewerkers veranderde ze verschillende rollen in de winkels, die allemaal onberispelijk werden uitgevoerd, waardoor ze respectabel en bewonderd werd door haar collega's, vooral de jongere.

Zonder ooit een dag te missen door ziekte tijdens haar 74-jarige carrière, was mevrouw Melba altijd zeer punctueel. Als de winkel om tien uur openging, zou ze om negen of hooguit om kwart over negen verschijnen om voldoende parkeergelegenheid te vinden en op tijd op haar locatie te zijn. Maar het verstrijken van de tijd stelt ons op de proef,  en dat gold ook voor haar.

Advertisement

Daarom besloot ze haar werk te verlaten

Daarom besloot ze haar werk te verlaten

@terrymebane/Instagram

De 90 jaren hadden haar niet doen opgeven, maar de dagelijkse stress is niet te onderschatten. We weten allemaal wat het betekent om elke ochtend op te staan, ons klaar te maken en naar het werk te gaan. Het verkeer tijdens de spitsuren lijkt waanzinnig en het is niet ongebruikelijk dat het dubbel of driemaal zo lang duurt om een ​​korte rit met de auto te maken. Dit is precies wat de vrouw ervan overtuigde om ermee te stoppen.

Dus toen de tijd om van huis naar het werk te gaan verdubbelde door de chaos op de weg, besloot de vrouw dat het tijd was om te stoppen met werken. "Ik keerde terug naar huis - bekende ze - ik legde de autosleutels op tafel en vertelde mijn zoon dat ik er klaar mee was: ik zou niet meer gaan werken".

Een baanbrekend keerpunt waar Melba's zoon, Terry, goed mee omging, ondanks dat hij wist hoe belangrijk zijn moeder was in het bedrijf waar ze altijd deel van had uitgemaakt.

Een voorbeeld om te volgen

Een voorbeeld om te volgen

@terrymebane/Instagram

Om haar te bedanken voor het harde werk dat ze zo lang heeft uitgeoefend, voor haar aanwezigheid, voor haar lessen en voor alles wat ze altijd voor het bedrijf en haar medewerkers heeft gegeven, werd er een prachtig feest georganiseerd voor de vrouw om wie iedereen zoveel gaf. "Het is indrukwekkend om te bedenken hoeveel mensen haar passeerden - verklaarde magazijnmanager James Saenz - Ze was niet alleen een verkoopster, maar een moeder, een gids voor velen van ons. Ze adviseerde ons altijd om met een glimlach naar het werk te gaan en om het niet als een last te ervaren."

Zo was het voor haar en naar alle waarschijnlijkheid was dit het geheim waardoor ze zich zo lang verzette en de leeftijd van 90 jaar bereikte voordat ze besloot te stoppen. Zonder die tijd in het verkeer en de daarmee gepaard gaande stress, zou ze misschien nog een paar jaar zijn doorgegaan met het ontmoeten en trainen van veel andere mensen.

We hopen dat ze na al die jaren een beetje kan uitrusten, en veel sereniteit om met haar familie te delen.

Advertisement