Bejaarde arts wordt 100: ze diende tijdens de Tweede Wereldoorlog

Janine image
door Janine

04 December 2023

Bejaarde arts wordt 100: ze diende tijdens de Tweede Wereldoorlog
Advertisement

Er komt een moment in het leven waarop je terugdenkt aan het verleden, de balans opmaakt van wat er is gedaan en hoe je bestaan ​​is voortgezet. Dit zijn momenten waarop het fijn is om min of meer positieve episoden te herinneren en opnieuw te beleven, in het besef dat je er intens van hebt genoten of ze met kracht en moed hebt overwonnen. Maar wanneer is het normaal om zo'n "rapport" op te maken?

De vrouw waar we het met je over willen hebben, heeft naar haar hele leven gekeken op het moment dat ze een heel belangrijke mijlpaal bereikte. Laten we haar wat beter leren kennen.

Van de Tweede Wereldoorlog tot 100 jaar

Van de Tweede Wereldoorlog tot 100 jaar

WDRB News - Official/Youtube screenshot

Dr. Bennie Fleming is een vriendelijke Amerikaanse vrouw die het geluk had een zeer belangrijke mijlpaal in haar leven te mogen vieren: haar 100ste verjaardag. Precies. Een belangrijke fase voor ieder mens, die ze met een glimlach op haar lippen bereikte, ondanks dat haar bestaan ​​niet altijd rozengeur en maneschijn was.

Pratend over en herinnerend aan het verleden concentreerde de oudere vrouw zich in het bijzonder op twee episoden: haar deelname als verpleegster aan de Tweede Wereldoorlog en haar ontmoeting met haar geliefde echtgenoot, die tijdens die droevige gebeurtenis plaatsvond. Maar zoals we weten, kan het leven ons unieke momenten bezorgen, zelfs als we het het minst verwachten, en voor haar lijkt het erop dat dit precies het geval was.

De dokter begon in 1940 te dienen: "Het was een belangrijke ervaring en ook de reden waarom ik nooit veel over mijn werk vertelde" - verklaarde ze. Terwijl ze zich van het ene fort naar het andere verplaatste, geconfronteerd met verwoestende taferelen die haar leven markeerden, arriveerde de vrouw in Arizona waar iets gebeurde.

Advertisement

Belangrijke momenten uit haar leven

Belangrijke momenten uit haar leven

WDRB News - Official/Youtube screenshot

Eenmaal overgeplaatst had ze het geluk om, nog steeds in oorlogsdienst, luitenant en dokter Theodore Fleming te ontmoeten, de man met wie ze zou trouwen en een gezin zou stichten. Een ontmoeting die hun leven veranderde en, ook al gebeurde het in een absoluut ongelukkige context, hen onvergetelijke en unieke jaren opleverde.

In de tussentijd is de dokter nooit gestopt met werken en, terwijl ze in verschillende ziekenhuizen bleef werken, werd ze ook lerares aan de Rhode Island School of Nursing. Een toewijding die 40 jaar duurde, tot ze op 71-jarige leeftijd met pensioen ging.

"Ik ben altijd gepassioneerd geweest door relaties met jonge mensen - zei ze - daarom ben ik in deze omgeving terechtgekomen. Ik wilde hen helpen, hen begeleiden bij hun opleiding." Een toewijding dus van enorm belang en oneindige schoonheid.

Wat is het geheim van een lang leven?

Maar voor iedereen verstrijkt de tijd, ook voor haar, en toch is jeugdigheid niet alleen een kwestie van leeftijd. Altijd vol kracht en belangstelling ging de vrouw met pensioen, maar stopte geen moment. Ze bleef haar interesses cultiveren, elke dag wandelen en ervan dromen nog veel meer wensen in vervulling te laten gaan. "Gelukkig heb ik geen grote gezondheidsproblemen - zei ze - enkele kleine problemen, maar niets bijzonders”. Waarom zou ze ermee stoppen?

Velen stellen zichzelf uiteraard een vraag: wat is haar geheim voor een lang leven? De vrouw heeft geen specifieke formule, maar in haar verhaal heeft ze alleen aangegeven hoe fundamenteel het is om met positiviteit naar het leven te kijken, niet op te geven als er obstakels zijn en vooral om anderen, waar mogelijk,  de hand te reiken en te helpen als ze geconfronteerd worden met obstakels. 

Een les, advies en een levenskeuze die voor haar werkte en die haar vergezelde tot ze de mijlpaal van 100 jaar bereikte. We bedanken haar voor het delen en wensen dat ze ten volle van deze momenten geniet, in het gezelschap van de mensen van wie ze houdt.

Advertisement