Deze foto wint dankzij een vogel de prijs voor beste trouwfoto

Janine image
door Janine

09 December 2023

Deze foto wint dankzij een vogel de prijs voor beste trouwfoto
Advertisement

Fotografie is een van de mooiste kunsten die er bestaat. Fotograaf zijn betekent dat je een moment voor altijd kunt stoppen, een emotie die, van blik tot blik, wordt vernieuwd en herbeleefd door zowel de hoofdrolspelers als de waarnemers. Of het nu gaat om mensen, de natuur of verschillende objecten, het kijken naar bepaalde afbeeldingen is iets wonderbaarlijks. Die foto’s bevatten niet alleen de essentie van wat vereeuwigd wordt, maar ook van wie het vereeuwigt.

En we weten hoe belangrijk fotografie is voor het vastleggen van belangrijke momenten in ons leven, zoals unieke en onvergetelijke gebeurtenissen. De bruiloft is daar één van en veel professionals hebben besloten hun werk te wijden aan het gelukkig maken van twee verliefde mensen dankzij hun ongelooflijke foto's.

Advertisement

Een prijs voor de professionaliteit van fotografen

Een prijs voor de professionaliteit van fotografen

Pickpik

Omdat er over de hele wereld veel uitstekende fotografen zijn, werd besloten een prijs vast te stellen om jaarlijkse erkenning te geven aan de beste trouwfotograaf. De professionals die elk jaar van over de hele wereld deelnemen, zijn werkelijk talrijk en allemaal met grote talenten. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen stijl, maar het valt niet te ontkennen hoe capabel en competent ze zijn.

Voor de zevende editie van de prijs, die van 2023, was de winnares Tara Lilly, een Canadese fotografe, die al 15 jaar haar professionaliteit wijdt aan de wereld van bruiloften. Samen met haar man Steve richtten ze Tara Lilly Photography op, waardoor ze de meest opvallende momenten van vele bruiloften kunnen vastleggen. Talloze mensen wenden zich tot haar, waaronder Mikaela en Mitch, twee pasgetrouwden.

Advertisement

Een werkelijk belangrijke bruiloft...

Een werkelijk belangrijke bruiloft...

Tara Lilly/International Wedding Photographer of the Year

Het was precies een van de foto's van het stel waardoor Tara werd verkozen tot beste trouwfotograaf van het jaar. Precies. De prijs voor Internationale Bruiloftsfotograaf van het Jaar ging naar de vrouw, dankzij iets ongelooflijks dat gebeurde tijdens de ceremonie van het bruidspaar.

Mikaela en Mitch besloten dat hun speciale moment zou plaatsvinden op een berg in Canada, dus huurden ze jeeps en "klommen" naar de top om huwelijksgeloften uit te wisselen. Net toen dit gebeurde, besloot een vogeltje, de whisky jack, ook bekend als de Canadese taigagaai, over te vliegen en op het hoofd van de bruid te landen. Een meer unieke dan zeldzame gebeurtenis die de dag niet alleen nog origineler en mooier maakte, maar ook bijdroeg aan een belangrijke overwinning voor de fotograaf.

De hulp van een vogeltje

De hulp van een vogeltje

Cephas/Wikimedia Commons - CC BY-SA 3.0

"Toen Mitch zijn geloften begon op te lezen, landde er een nieuwsgierige whisky jack direct op Mikaela's hoofd. Mikaela's schrik, verrassing en gelach waren niet genoeg om de vogel ervan te weerhouden en hij bleef daar zitten. Mikaela glimlachte hartelijk en zei dat ze zich voelde als Sneeuwwitje" - zei Tara .

Een mooi, spontaan, origineel en merkwaardig moment dat de fotografe met haar camera wist vast te leggen en waarmee ze meedeed aan de wedstrijd voor beste trouwfotograaf van het jaar, waarbij ze van zo’n 300 collega’s en 1.700 foto’s wist te winnen. Een heel belangrijk doel waar Tara zich tevreden en trots over voelde, en ook heel gelukkig.

We zijn er zeker van dat Tara, bij het maken van enkele overwegingen over de belangrijke overwinning, niet zal kunnen stoppen met denken en bedanken voor de vogel die haar onbewust heeft geholpen.

Advertisement