Beste vriendin steelt jurk van bruid: “ik kan niet geloven dat ze het echt heeft gedaan”

Janine image
door Janine

18 Januari 2024

Beste vriendin steelt jurk van bruid: “ik kan niet geloven dat ze het echt heeft gedaan”
Advertisement

Het huwelijk is een van de meest unieke en belangrijke gebeurtenissen in iemands hele bestaan, dus het is geweldig om angsten en vreugden te kunnen delen met dierbaren en “historische” vrienden, dus met de mensen die altijd aan onze zijde hebben gestaan.

Maar wat te doen als een speciale vriendin, een beste vriendin, zich egoïstisch gedraagt ​​en onze gevoelens kwetst? Dit is wat er gebeurde met de jonge hoofdpersoon van dit verhaal: kort voor haar huwelijk besefte ze dat ze een werkelijk onbetrouwbaar persoon naast zich had...

via Reddit

Het verhaal van de “gegijzelde” trouwjurk

Het verhaal van de “gegijzelde” trouwjurk

Freepik

De ceremonie, de receptie, alle voorbereidingen... er zijn talloze zaken die zorgvuldig geregeld moeten worden bij een bruiloft. Maar gelukkig sta je er nooit alleen voor: naast je partner staan ook goede vrienden klaar om een handje te helpen! Althans, zo zou het moeten zijn.

Het meisje in dit verhaal vertelde, via een bekend forum, haar nogal “originele” ervaring met een vriendin. 

Het begon allemaal toen de aanstaande bruid na een aantal uitputtende zoektochten eindelijk de trouwjurk van haar dromen vond: een elegante en prachtige jurk van een beroemd (en vrij duur) merk. Het enige probleem was de locatie van het merk: het was gevestigd in New York, ver weg van de stad van onze hoofdpersoon. 

Een goede vriendin van haar woonde echter niet ver van de boetiek in kwestie, dus het probleem was opgelost: haar vriendin zou de jurk voor haar kopen en de bruid zou haar de reis hebben vergoed en wat extra hebben betaald voor het ongemak. Maar niets ging zoals het had moeten gaan.

Advertisement

De reactie en opmerkingen van Reddit-gebruikers

De reactie en opmerkingen van Reddit-gebruikers

Freepic.diller/Freepik - Not the actual photo

De vrouw had met succes de jurk opgehaald en de volledige kosten ervan voorgeschoten (ongeveer 800 euro), maar toen deed ze iets schokkends.

Allereerst droeg ze de jurk zonder toestemming te vragen aan de aanstaande bruid en alsof dat nog niet genoeg was, nam ze een foto van zichzelf en postte die op sociale media: “ik was geschokt toen ik die foto online zag... Ik kon het niet geloven! Maar ze was het echt en met de jurk van mijn dromen aan”, vertelt onze hoofdrolspeelster. En dat is nog niet alles.

"Op de foto van de jurk zag ik een aantal alarmerende details: mijn jurk was veranderd!" voegde de steeds wanhopiger wordende jonge vrouw eraan toe. De jurk was namelijk het enige overgebleven model in de maat van de bruid en zag er nu onherroepelijk anders uit. "Ik heb een paar kleine veranderingen aangebracht omdat ze meer naar mijn zin waren: je moet begrijpen dat dit waarschijnlijk de enige gelegenheid is waarbij ik een trouwjurk kan dragen”, had haar vriendin vervolgens geantwoord, alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Gebruikers reageerden vervolgens op de vraag van de bruid hoe ze zich in deze situatie moest gedragen: “oh, perfect! Je 'vriendin' wilde een trouwjurk passen en nu kan ze er voor altijd zelf een hebben", schreef iemand, "Ik denk niet dat je haar moet betalen: ze heeft de jurk aangepast, nu mag ze hem houden, maar geef haar geen cent", schreef een ander. Wat zou jij hebben gedaan in de plaats van de hoofdpersoon?

Advertisement