Hij annuleert zijn reservering bij een beroemd restaurant: de eigenaresse schrijft hem privé en er ontstaat ruzie

Janine image
door Janine

11 Maart 2024

Hij annuleert zijn reservering bij een beroemd restaurant: de eigenaresse schrijft hem privé en er ontstaat ruzie
Advertisement

Het verschil tussen een "gemiddeld" restaurant en een goed restaurant ligt vooral in de kwaliteit van het eten, maar dit is niet het enige element dat de aandacht verdient.

De ontvangst en de warmte waarmee je bediend wordt, zijn even belangrijk. In het verhaal dat we je nu gaan vertellen, had een man een zeer slechte ervaring met een restaurant en, belangrijker nog, hij had er nooit een voet gezet. Een paar berichtjes van de restauranteigenaar waren echter genoeg voor hem om boos en verontwaardigd te worden. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

Advertisement

Het verhaal van de klant en het begin van de ruzie met de eigenaresse

Het verhaal van de klant en het begin van de ruzie met de eigenaresse

katemangostar/Freepik - Not the actual photo

Het begon allemaal toen Trevor Chauvin-DeCaro, de hoofdpersoon van dit verhaal, een reservering bij het beroemde restaurant Table in Boston moest afzeggen. Dit viel niet in goede aarde bij de eigenaresse van het restaurant, Jen Royle.

De vrouw stuurde de man naar verluidt een bericht met de tekst: "Hallo Trevor, ik ben de eigenaresse van Table in Boston. Ik wilde je persoonlijk bedanken voor het misleiden van mij en mijn team door je reservering te annuleren en de boete te ontlopen. Ik hoop dat je in de toekomst meer respect hebt voor restaurants, vooral als het gaat om kleine bedrijven zoals het mijne. Echt sneu.”

Het is namelijk het beleid van het restaurant dat in het geval van een no-show of annulering van een reservering op dezelfde dag, een boete moet worden betaald die gelijk is aan de volledige prijs van het vaste menu ($125 per persoon). Trevor was ontzet door de woorden van de vrouw en antwoordde haar daarom onmiddellijk om uit te leggen wat er was gebeurd.

Advertisement

De discussie loopt uit de hand en gebruikers gaan “los” op sociale media

"Wow, mijn maag draaide om bij het lezen van je bericht. Ondanks je onbeleefdheid hoop ik dat mijn uitleg je een beetje beter laat voelen. Eerst wil ik echter mijn teleurstelling benadrukken over de toon en woorden die je hebt gebruikt. Ik ben echter een groot voorstander van kleine restaurants en ik heb de optie om mijn reservering te annuleren zeker niet licht opgevat”, antwoordde Trevor - onder andere. 

Hij vertelde de vrouw verder wat er was gebeurd: hij was in het ziekenhuis opgenomen en zijn creditcardverzekering kon in zo'n geval de annuleringskosten dekken. Daarom had de man de reservering geannuleerd en kreeg de kosten vergoed. Vervolgens voegde hij eraan toe dat zijn man had geprobeerd het restaurant te waarschuwen met een telefoontje, maar geen antwoord had gekregen. Zelfs dit hield Jen's woede niet tegen.

De eigenaresse ontkende het telefoontje in haar zaak te hebben ontvangen en beweerde verder dat Trevor zich slecht had gedragen. Sommige gebruikers kwamen tussenbeide om hun mening te geven.

"Ik vind het ongelooflijk dat een eigenaar van een restaurant alles heeft gedaan om een klant op te sporen en hem zelfs privé aan te schrijven om hem uit te schelden”, schreef iemand, "Ik denk dat jullie allebei niet op de beste manier hebben gehandeld in deze omstandigheid, maar Jen kwam er nog slechter vanaf door haar onbeschofte manier van doen”, schreef een ander.

Het bericht op X (Twitter) met de verhitte uitwisseling van berichten werd meer dan 2,5 miljoen keer bekeken en Table bleef enige tijd gesloten omdat het werd overspoeld met negatieve recensies. Wat vind jij hiervan?

Advertisement