Man maakt vrouw verwijten: “Leg die telefoon weg en ga het huis schoonmaken”

Janine image
door Janine

29 Maart 2024

Man maakt vrouw verwijten: “Leg die telefoon weg en ga het huis schoonmaken”
Advertisement

Het hebben van een relatie van enige betekenis, misschien getrouwd zijn, betekent dat je elkaar steunt. Dit betekent echter niet dat je de ideeën van degene naast je zonder bezwaar ondersteunt. Het is veeleer een evenwicht waarbij steun en kritiek perfect naast elkaar moeten bestaan: de integriteit van een goede relatie staat op het spel.

De man in dit verhaal, een echtgenoot, bevond zich in een positie waarin hij “explodeerde” tegenover zijn vrouw en er brak een heftige ruzie met haar uit: de mening van de man maakte de vrouw woedend, maar vond volledige consensus onder de mensen op het internet. Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

Het verhaal van de man

Het verhaal van de man

Freepik - Not the actual photo

De 39-jarige man vertelde het hele verhaal vanaf het begin en deed dat door zich te uiten via het bekende Reddit-forum. "Het begon allemaal ongeveer 2 jaar geleden, mijn 36-jarige vrouw was met zwangerschapsverlof vanwege ons kind dat nu 3 jaar oud is. Het is niet ons enige kind, we hebben nog een kind van 5 en het gezinsleven is altijd behoorlijk druk", begon de man in zijn lange bericht.

De vrouw, zo heeft de man duidelijk gespecificeerd, zorgde voornamelijk voor het huishouden en vervulde feitelijk de rol van huisvrouw terwijl ze met zwangerschapsverlof was. Vervolgens stelde ze een idee voor dat ze al een tijdje in gedachten had: "In deze periode dat ik thuis ben, zou ik kunnen proberen wat video's te maken met behulp van sociale media, misschien kan ik wat volgers krijgen en er wat geld mee verdienen”, vertelde ze hem.

Het leek de 39-jarige geen slecht voorstel en hij moedigde zijn vrouw aan in dat project. De jonge vrouw deed er alles aan om een ​​influencer-moeder te worden, maar het ging niet al te best…

Advertisement

Het breekpunt

Het breekpunt

Gary Barnes/Pexels

"Helaas hebben al haar initiatieven van de afgelopen twee jaar haar geen cent opgeleverd: eerst probeerde ze post-partum fitnessvideo's te maken, daarna wijdde ze zich aan make-up tutorials en ten slotte probeerde ze videodagboeken te maken over haar dagen", zei de ongeduldige man.

Vervolgens verklaarde hij dat zijn vrouw geen ervaring in deze wereld had, waarmee hij impliceerde dat hij niet verrast was door de slechte resultaten die ze behaalde. Hij steunde haar echter nog steeds door zijn best te doen en zorgde in die twee jaar altijd voor het huishouden en de kinderen. Maar op een dag werd hij ergens boos om.

"Toen ik laat in de middag thuiskwam van mijn werk, kon ik het niet meer aan: ik keek om me heen en realiseerde me dat het een puinhoop in huis was. De was moest nog gedaan worden, de gootsteen stond vol met vuile vaat, overal lag rommel. Op dat punt vroeg ik geïrriteerd aan mijn vrouw wat ze de hele dag had gedaan. Ze antwoordde dat ze het 'druk' had gehad over haar 'digitale bedrijf'. Ik kenner niet meer tegen en ik vertelde haar dat ze gewoon haar tijd aan het verspillen was en dat ze veel behulpzamer zou zijn als ze voor het huis en de kinderen zou zorgen”, bekende de man.

Toen zijn vrouw deze woorden hoorde, trok ze een geschokte grimas en sloot zichzelf op in de slaapkamer. Haar man vraagt ​​zich nu af of hij een fout heeft gemaakt door te zeggen wat hij ervan vond. Hier zijn enkele opmerkingen van internetgebruikers.

De reacties van gebruikers

“Er is een goede reden waarom activiteiten als die van influencers vaak als bijbaan worden gedaan: je wacht tot het succes wordt behaald en dan kies je ervoor om er je fulltime baan van te maken of niet. Ik begrijp hoe je erover denkt. wees oprecht als je iemand naast je hebt die noch financieel, noch door te helpen in het huishouden, heeft bijgedragen aan je gezin, maar ik denk dat je tactvoller had moeten zijn in plaats van al je frustratie naar haar te schreeuwen", schreef een gebruiker die bijna 15.000 likes kreeg.

"Je had haar meer moeten aanmoedigen: je had haar jouw goedkeuring gegeven. Haar verwijten maken voor haar mislukkingen creëert alleen maar een onvermijdelijk breekpunt tussen jullie en dat is niet wat je nu nodig hebt: jullie hebben twee jonge kinderen om voor te zorgen en empathie, verbinding, tussen jullie is essentieel. Probeer dus op de juiste toon te spreken en doe je best om het gezin bij elkaar te houden”, aldus een andere gebruiker. Wat vind jij van dit verhaal?

Advertisement