Stel riskeert uit elkaar te gaan na een verhitte discussie: hij betaalde de rekening aan tafel niet voor iedereen

Janine image
door Janine

05 April 2024

Stel riskeert uit elkaar te gaan na een verhitte discussie: hij betaalde de rekening aan tafel niet voor iedereen
Advertisement

Galanterie, die van andere tijden, om zo te zeggen, verdwijnt langzaam. Misschien is het juister om te zeggen dat sommige gewoonten niet langer in de mode zijn en dat andere houdingen daarvoor in de plaats zijn gekomen.

Het blijft echter een welkom en hartelijk gebaar om je vriendin/partner een eerbetoon te brengen met een cadeau voor haar verjaardag. Veel mensen geven hun geliefde iets, zoals de jonge hoofdpersoon van dit verhaal: hij was van plan zijn vriendin een heerlijk diner aan te bieden in een verfijnd restaurant, maar niet alles verliep zoals gepland...

via Reddit

Advertisement

Het verhaal van de jonge man

Het verhaal van de jonge man

Freepik - Not the actual photo

Het verhaal werd verteld door de man, 24 jaar oud, die stoom wilde afblazen en zich tegelijkertijd wilde confronteren op een bekend forum: Reddit. De man begon te vertellen dat hij al vier jaar samen was met zijn geliefde en dat hij op haar 24e verjaardag een leuk feest ter ere van haar had georganiseerd. Voordat hij details hierover gaf, wilde hij erop wijzen dat hij goed verdient, veel meer dan zijn vriendin, die veel minder bijdraagt ​​aan de kosten van hun samenleven.

“Ik heb een reservering gemaakt voor een heerlijk klein restaurant voor ons tweeën en vier van haar beste vrienden”, schreef de man. "Terwijl we bestelden, merkte ik dat iedereen aan tafel een aantal van de duurste gerechten op het menu had besteld", voegde hij eraan toe. Aan de andere kant was wat de vrienden van zijn vriendin aten niet zijn probleem. Of dat dacht hij tenminste.

Hoe dan ook, aan het einde van het diner kwam de rekening: het totaal te betalen bedrag bedroeg 1100 euro. De man vertelde de ober dat hij voor zichzelf en zijn vriendin zou betalen. Hij dacht niet dat hij iets verkeerds deed, maar haar vier vrienden werden allemaal lijkbleek.

Advertisement

De reden voor de ruzie

De reden voor de ruzie

Freepik - Not the actual photo

"Op weg naar huis keek mijn vriendin somber. Ik vroeg haar toen of er iets was waar ze met mij over wilde praten, maar ze zei dat alles in orde was. Dat was duidelijk niet het geval", meldde de 24-jarige.

In de week na het feest sprak zijn vriendin amper met hem. Hij deed niets anders dan nadenken over wat het probleem zou kunnen zijn, wat hij had kunnen doen om een ​​dergelijke behandeling te verdienen. Hoe meer hij erover nadacht, hoe minder het bij hem opkwam. “Ze is absoluut niet boos op mij omdat ik de rekening niet ook voor haar vrienden heb betaald, dat zou nergens op slaan”, herhaalde hij tegen zichzelf.

Hij confronteerde haar er uiteindelijk mee en ja, de jonge vrouw was precies om die reden boos. De ruzie ontaardde snel, wat het paar tot een eerste tijdelijke scheiding leidde en vervolgens tot een echte breuk.

Hij is echter in de war omdat hij beweert dat hij nog steeds heel veel van de vrouw houdt dat hij als mogelijke moeder van zijn kinderen ziet. De vrouw, of beter gezegd de ex, vertelde hem dat ze alleen bij hem mee zou terugkeren op voorwaarde dat hij haar vrienden terugbetaalt: de man heeft geen idee hoe hij zich moet gedragen... Dit is wat internetgebruikers vinden.

Opmerkingen van Reddit-gebruikers

“Ze is bereid je te 'vergeven', zolang je maar blijft betalen voor haar en de mensen om haar heen. Het spijt me vriend, maar je vriendin lijkt zich veel meer zorgen te maken over het verlies van haar financiële privileges dan over haar relatie met jou", schreef een gebruiker: "Ik ben het ermee eens: het zou me niet verbazen als ze hem zou verlaten nadat ze hem het geld aan haar vrienden had laten terugbetalen", zei een ander.

“Misschien hebben haar vrienden haar onder druk gezet om het geld terug te krijgen en heeft ze dit drama in scène gezet”, speculeerde een ander. "Bied onder geen enkele omstandigheid je excuses aan aan haar vrienden of je vriendin, betaal niemand terug: het is ronduit absurd dat iemand verwacht dat zijn rekening wordt betaald alleen maar omdat hij bevriend is met de jarige!” riep een ander uit. Welke kant van de twee jonge mensen zou jij kiezen?

Source:

Reddit

Advertisement