Een kleuterschool in een bejaardentehuis: de resultaten van dit experiment zijn ongelooflijk - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een kleuterschool in een bejaardentehuis:…
Gezwollen en pijnlijke voeten? Met deze eenvoudige oefening heb je METEEN verzachting 15 ideeën die elke ouder moet weten voor de veiligheid van hun kinderen

Een kleuterschool in een bejaardentehuis: de resultaten van dit experiment zijn ongelooflijk

Door Janine
4.813
Advertisement

De aanwezigheid van grootouders in het leven van een kind is iets speciaals. Zij vervullen een fundamentele rol: ze zijn een gids, maar tegelijkertijd een metgezel zoals een ouder misschien nooit zal zijn; ze zijn liefdevol en wijs, grote toewijders van nuttige levenslessen en altijd bereid een knuffel te geven. Het idee om kinderen en ouderen samen te laten komen gebeurd in dit rusthuis dat tegelijkertijd een kleuterschool is en kon dus niet anders dan een groot succes worden.

Daar in Seattle...

In het rusthuis Providence Mount St. Vincent in Seattle is een kleuter en kinderdagverblijf geplaatst, en de resultaten bleken geweldig. De positieve effecten van het gezelschap tussen kinderen (van 6 maanden tot 5 jaar) en ouderen (ongeveer 400 personen) waren zo goed dat de regisseur Evan Briggs een documentaire heeft gemaakt in de structuur om het mooie van deze wisselwerking te laten zien.

Kinderen en ouderen zijn samen van maandag tot vrijdag om de meest uiteenlopende activiteiten te doen: ze dansen, vertellen en luisteren naar verhalen, maken muziek, tekenen of brengen eenvoudigweg tijd met elkaar door.

De gedeelde programma's zijn bedacht om voordelen aan beiden te geven: de kinderen worden opgevoed en ontwikkelen intellectuele en motorische faculteiten, terwijl de ouderen hun lichaam en geest actief houden.

Dankzij het contact met oudere mensen, sommigen van hen gehandicapt, leren de kinderen zich ook bewust te zijn van lichamelijke verschillen, ze begrijpen dat niet alleen de ouderen de kleinsten moeten helpen, maar ook andersom.

Het krijgen van liefde en gezelschap van deze kleine wezens licht het leven van de gasten van het rusthuis op, ook omdat ze vaak maar zelden bezoek van hun familie krijgen. Zoals we allemaal wel weten, is de glimlach van een kind het beste medicijn voor alle angsten en pijnen van ouderen. 

Hier volgt de documentaire van Evan Briggs in de kleuterschool.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt