7 briljante tips voor een onberispelijk schone badkamer - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 briljante tips voor een onberispelijk…
Volgens dit wetenschappelijk onderzoek zouden honden een De hoogbejaarde chimpansee krijgt het laatste bezoek van haar vriend: een ontroerende ontmoeting

7 briljante tips voor een onberispelijk schone badkamer

Door Janine
3.101
Advertisement

Geen netheidsmaniak zijn is niet erg, maar in huis zijn er twee plekken waar hygiëne belangrijker is dan op welke plek in huis ook: de keuken en de badkamer.

Deze laatste vraagt om een zorgvuldige reiniging en wij zijn hier om jou een aantal tips te geven om het zo schoon mogelijk te maken en te houden. Zeven handige tips voor een glanzend schone badkamer.

1. Spiegels zonder strepen

Als je er geen speciaal product voor wilt kopen, kun je er ook zelf één maken: meng wat waterstofperoxide en bicarbonaat en wrijf over de spiegel. Als alternatief, als je een "noodgeval" hebt, kun je scheerschuim gebruiken: je krijgt een glanzende spiegel die niet beslaat!

2. Een schone badkuip (of douchebak) zonder bacteriën

foto: Homedit.com

Een manier om de badkuip schoon te maken is het mengen van bicarbonaat (1 eetlepel), azijn (half glas), gedenatureerde alcohol (1 glas) en water (3 glazen) in een spuitfles. Spuit dit megsel op de oppervlakte en laat het minstens een kwartier intrekken, veeg er met de spons overheen en spoel eventueel restvuil weg.

Advertisement

3. De WC schoonmaken

De WC kan eenvoudigweg schoongemaakt worden met producten die je al in huis hebt: meng in een emmer wat tandpasta en water, even schudden en gooi het in de WC, vooral onder de rand; laat het tien minuten intrekken en haal dan weg met de WC borstel, en spoel door. Als alternatief kun je mondwater gebruiken.

4. Het verwijderen van bacteriën op de vloer

Doe schoonmaakhandschoenen aan en dep wattenschijfjes in wat bleekwater en maak daar schoon waar je met een dweil niet bij kunt komen.

5. Roestvlekken verwijderen

foto: Storyblocks

Strooi wat zout op de roestvlekken en giet er dan wat citroensap overheen. Laat het 3/4 uur intrekken (liever de hele nacht), haal het dan weg met een doekje, zorg ervoor dat de badkamer goed gelucht wordt.

Advertisement

6. Douchegordijn schoonmaken

Meng 500 ml bleekwater en 2 eetlepels afwasmiddel in een spuitbus: spuit het gordijn in, laat een paar minuten inwerken en spoel goed af.

7. Stof van het plafond verwijderen

foto: StoryBlocks

Ja, want stof komt niet alleen op de vloer terecht maar echt overal! Doe wat warm water en azijn in gelijke delen in een emmer, gebruik de dweil, wring goed uit en maak het plafond ermee schoon.

We willen je eraan herinneren dat het het beste is om altijd schoonmaakhandschoenen te gebruiken bij deze klusjes om de huid te beschermen en irritaties te voorkomen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt