3 gouden regels om een goedkope biefstuk te veranderen in een eerste keuze - BekijkDezeVideo.nl
x
3 gouden regels om een goedkope biefstuk…
34 tatoeages met 3D effect die veel meer lijken dan eenvoudige tekeningen op de huid Wanneer de foto op het juiste moment gemaakt wordt: 14 surrealistische foto's door het toeval gemaakt

3 gouden regels om een goedkope biefstuk te veranderen in een eerste keuze

07 Mei 2018 • Door Janine
4.776
Advertisement

Iedereen die denkt dat het koken van een stuk vlees gemakkelijk is, heeft het mis! Om de smaak van vlees te verbeteren is het niet voldoende om het in de pan te gooien en een paar minuten te wachten... Er bestaan verschillende hulpmiddelen waarmee je het in iets heerlijks kunt veranderen.

Deze hulpmiddelen worden vooral onmisbaar wanneer we een stuk vlees kopen dat niet van de hoogste kwaliteit is, en waarvan je dus riskeert dat je over de smaak of consistentie niet tevreden zult zijn. We hebben 3 gouden regels voor je verzameld die je in staat stellen om van een stuk middelmatig vlees een uiterst smakelijk gerecht te maken.

1. Een zoutbad

Flink wat zout kan zelfs een goedkoop stuk vlees zacht maken. Bedek het vlees aan beide kanten met een flinke laag grof zout en laat het, evenredig aan de dikte, even staan. Normaal gesproken kun je voor elke 2,5 cm vlees een uur rekenen. Spoel daarna het zout af en ga verder met het kruiden (vermijd in dit geval zout); tot slot bak je het zoals je gewoonlijk zou doen.

2. Langzaam garen

foto: pxhere

Een van de regels die moeten worden gerespecteerd bij het koken van vlees is om geen haast te hebben... vooral als het vlees geen eerste keus is! Langzaam en langdurig koken zorgt ervoor dat het vlees zijn interne luchtvochtigheid behoudt en breekt ondertussen de meest vezelige en stugge delen. Het resultaat zal heel zacht zijn!

Advertisement

3. Marineren op zure basis

foto: Pixabay

We hebben het natuurlijk niet over het gebruik van chemische middelen, maar over natuurlijke ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Je kunt het vlees marineren met citroensap (of limesap), met azijn en zelfs yoghurt. Als je bijvoorbeeld voor het eerste kiest, ga dan zo te werk: leg het vlees op een schaal, giet er een half glas citroensap over, wat zout en kruiden naar smaak. Keer het vlees om en zorg ervoor dat alles gelijkmatig verdeeld is. Laat het een half uur marineren (overdrijf niet, anders beginnen de randjes te koken!), en ga dan verder met koken. Eet smakelijk!

Tags: TrucjesKoken
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt