7 geldige redenen om selderij in jouw dagelijkse dieet op te nemen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
7 geldige redenen om selderij in jouw…
Verticale tuin: 17 schitterende ideeën waar je de voor jou beste uit kunt kiezen Pallets in huis en in de tuin: dit zijn de beste ideeën voor de inrichting zonder een fortuin uit te geven

7 geldige redenen om selderij in jouw dagelijkse dieet op te nemen

4.209
Advertisement

We weten dat het niet makkelijk is om elke dag groente te eten, en zelfs als we het lekker vinden, worden we het weleens zat. Daarom is het belangrijk nieuwe manieren te vinden om ze klaar te maken en ervan te genieten zonder dat het een verplichting wordt, vooral voor de kleinsten.

Selderij in het bijzonder, is een zeer veelzijdig ingrediënt in de keuken en bevat een aantal eigenschappen die voedingsdeskundigen blijven verbazen. We hebben er een aantal opgesomd die je zullen overtuigen om het in al je gerechten op te nemen.

  1. Helpt gewicht te verliezen

Selderij als snack eten is een geweldige manier om af te vallen. Het bevat heel weinig calorieën en bestaat bijna helemaal uit water, wat betekent dat je er zoveel van kunt eten als je wilt. Gecombineerd met humus of pindakaas behoudt het een lage calorie-inname, het is lekker en helpt het metabolisme.

2. Het voorkomt uitdroging

Veel mensen hebben de neiging niet voldoende vocht in te nemen, en dat weten ze vaak niet eens. Artsen blijven het herhalen om veel water te drinken, vooral met de komst van de warmte. Selderij bestaat voor 95% uit water en is ideaal voor mensen die weinig drinken maar wel van een tussendoortje houden.

3. Het is ontstekingsremmend

Voor degenen die lijden aan artritis of cardiovasculaire problemen, kan selderij zwelling helpen verminderen  en ontstekingen verzachten.

4. Het is maagvriendelijk

Hetzelfde geldt voor mensen die lijden aan brandend maagzuur. Altijd selderij in de koelkast hebben helpt je je beter te voelen.

5. Het verbetert cholesterol en bloeddruk

Ook voor cholesterol en bloeddruk moeten de eigenschappen van selderij niet worden onderschat. Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Chicago 'vermindert een in selderij aanwezige chemische stof, "ftaliden", het cholesterolgehalte en de bloeddruk'.

6. Bevordert de spijsvertering

Als je lijdt aan een slechte spijsvertering en vaak een opgeblazen gevoel hebt, is selderij, rijk aan vezels, geschikt voor je en is het zeker minder invasief dan medicijnen. Eet het gewoon een week lang en je zult de effecten merken.

7. Het werkt ontspannend

Tenslotte lijkt selderij ook ontspannende eigenschappen te hebben en, gegeten tijdens het avondeten, voordat je gaat slapen, geeft het lichaam de mogelijkheid tot een goede nachtrust.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt