5 methoden om de verstopte afvoer te ontstoppen zonder chemische producten te gebruiken - BekijkDezeVideo.nl
x
5 methoden om de verstopte afvoer te…
Hoe je met de hand een kleine en goedkope houtoven kunt maken 20+ foto's van katten die laten zien geen flauw benul te hebben wat een bed is

5 methoden om de verstopte afvoer te ontstoppen zonder chemische producten te gebruiken

09 Juni 2018 • Door Janine
16.815
Advertisement

Vroeg of laat gebeurt het iedereen en onvermijdelijk hebben we er mee te maken: we hebben het over een verstopte afvoer; misschien geen ernstig probleem, maar wel heel vervelend. Het is niet nodig om een loodgieter te bellen en je spaargeld te gebruiken- en zo de dag nog erger te maken-, bovendien is het mogelijk om industriële producten te vermijden. Als het vooruitzicht van het gieten van een chemisch product in een ruimte waar je borden, eten of jezelf wast, je niet aanspreekt, zijn hier enkele eenvoudige ecologische oplossingen die je kunnen helpen de situatie te "ontstoppen"!


1. Voor de gootsteen: bicarbonaat, azijn en water

Een oud trucje dat altijd werkt: meng een kopje bicarbonaat met een half kopje azijn, giet het mengsel in de verstopte afvoer, en daarna onmiddelijk vier kopjes gekookt water. Effectief tegen vet en etensresten.

2. Voor de douche: water en zout

Vind je het vervelend om het doucheputje aan te raken? Giet er een halve kop zout in, gevolgd door veel kokend water. Het zout zal al het afval dat je liever niet ziet verwijderen!

Advertisement

3. Voor een verstopte kraan: vaatwasreiniger

foto: maxpixel.net

Giet een halve kop vaatwasreiniger in de verstopte afvoer en laat het ongeveer een half uur staan. Gooi er vervolgens een halve pan kokend water in en laat het stromende water lopen om te zorgen dat alles goed doorloopt.

4. Ecologisch reinigingsmiddel met actieve enzymen

foto: maxpixel.net

Een alternatieve oplossing voor zelfgemaakte remedies is om een ecologisch wasmiddel te kopen dat vrij is van giftige chemicaliën: goed voor het milieu, gebaseerd op enzymen, biologische verbindingen die chemische reacties versnellen - ze zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook super effectief!

5. Gootsteen filter

Voorkomen is beter dan genezen! Koop dus een filter voor de afvoer en voorkom vervelende verstoppingen! Voor de meest vooruitzienden! ;)

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt