Een pup weigert zijn zieke zusje bij de dierenarts achter te laten

Janine image
door Janine

18 September 2018

Een pup weigert zijn zieke zusje bij de dierenarts achter te laten
Advertisement

Wanneer we spreken van broederliefde, hebben we het over een relatie van genegenheid, loyaliteit, onlosmakelijke wederzijdse toewijding, voorbij tijd en moeilijkheden.

Zelfs als een bloedband niet automatisch leidt tot het hebben van een dergelijke relatie, helpt het samen opgroeien zeker deze band te creëren. En het is zo sterk en kenmerkend dat het ook bij andere dieren voorkomt.

Deze twee puppy's laten ons bijvoorbeeld zien wat het betekent om broer en zus te zijn en samen de donkerste momenten te overwinnen.

Advertisement
Een pup weigert zijn zieke zusje bij de dierenarts achter te laten - 1

Het zijn nog maar twee Duitse herderpups, maar ze hebben al wat naars meegemaakt.

Deze twee honden hebben namelijk een vreselijke ziekte opgelopen: het hondenparvovirus. Dit is een gastro-enteritis die bij puppy's jonger dan zes maanden gemakkelijk dodelijk kan zijn als het niet tijdig wordt behandeld. De meest voorkomende symptomen zijn dysenterie - oftewel diarree met bloedverlies - braken, anorexia, extreme uitputting, weigering om te eten en te drinken.

Advertisement
Een pup weigert zijn zieke zusje bij de dierenarts achter te laten - 2

Gelukkig werden de twee puppy's in kwestie tijdig behandeld: de reu is al hersteld en kon onmiddellijk naar huis terugkeren, maar wil het niet. Hij is namelijk niet van plan om zijn geliefde kleine zusje juist op dit moment alleen te laten. Hij heeft het net meegemaakt, ze waren steeds samen en hij weet wat dat betekent.

Op de video is te zien hoe het broertje zijn zusje probeert te beschermen, door haar te omhelzen met een poot en zijn snuit op haar nek te leggen: gebaren van genegenheid en troost, om haar te laten weten dat, zolang ze niet genezen is, hij aan haar zijde zal staan.

Is het geen fantastische demonstratie van broederliefde?

Advertisement