Een jonge moeder legt uit wat die zwarte vlekken op aankleedkussens in openbare gelegenheden zijn... en wat te doen als we ze vinden

Janine image
door Janine

12 Oktober 2018

Een jonge moeder legt uit wat die zwarte vlekken op aankleedkussens in openbare gelegenheden zijn... en wat te doen als we ze vinden
Advertisement

Met de komst van een baby verandert het leven van een vrouw volledig, vooral wat betreft tijd, waardoor een moeder altijd alles snel moet doen.

En tussen het rennen door, sla je weleens een stap over, vergeet je iets; maar er is een voorzorgsmaatregel die je niet mag verwaarlozen, juist om de gezondheid van de baby te behouden.

Hier herinnert Jessica Wayman ons aan, die alle moeders zoals zij waarschuwt voor de risico's die verbonden zijn aan het gebruik van aankleedkussens op openbare plekken.

Advertisement

PSA: Before putting your babies anywhere near these things, ALWAYS wipe them down first. Even if you are in a hurry,...

Pubblicato da Jessica Wayman su Domenica 23 settembre 2018

 

Jessica is een 24-jarige vrouw die onlangs moeder werd: een ervaring die haar leven heeft veranderd - gelukkig. Ze komt namelijk, zoals ze zelf vertelt, eindelijk met veel moeite en toewijding uit de tunnel van drugsverslaving, die haar leven aan het verwoesten was.

Nu, ook dankzij haar baby, heeft ze haar leven weer opgepakt en wil ze die dramatische periode van haar leven op de een of andere manier nuttig maken voor anderen; dus besloot ze om een belangrijke boodschap te geven aan ouders over de hele wereld.

In een bericht op Facebook heeft Jessica de foto van een aankleedkussen gepubliceerd - schijnbaar ongevaarlijk - vergezeld van een fundamentele aanbeveling: "Maak dit kussen schoon voordat je je kinderen erop legt, ook als je haast hebt, en bedek het kussen".

Vervolgens verduidelijkte Jessica wat de reden is - volledig overtuigend - die aan de basis van haar advies staat: "Zie je die zwarte vlekken? Dat komt door verbrande lepels. Verslaafden gebruiken ze om verschillende soorten drugs neer te leggen. Er kunnen ook schadelijke resten van andere lichaamsvloeistoffen aanwezig zijn".

Het is duidelijk dat deze mensen het kussen niet schoonmaken, en zoals Jessica aangeeft: "Als iemand niet om zichzelf geeft, kun je er zeker van zijn dat ze nog minder om een kind zullen geven." 

Het is daarom van essentieel belang om een aantal extra voorzorgsmaatregelen te nemen, ook als dit betekent dat je extra tijd kwijt bent: er is weinig voor nodig dat deze resten "vast blijven zitten aan een dekentje, die het kind daarna in zijn mond stopt. Een kleine hoeveelheid is genoeg om een volwassene te infecteren, een kind nog veel minder".

Een waarschuwing die serieus moet worden genomen, vooral omdat het niet de eerste keer is dat het probleem aandacht krijgt. In 2017 had de politie van Kent in Ohio op Facebook een soortgelijke waarschuwing gepubliceerd, waarin werd verduidelijkt hoe "deze drugs door de huid kunnen worden opgenomen en dodelijk kunnen zijn".

Het probleem treft niet alleen de Verenigde Staten: in 2011 testten een aantal onderzoekers in het Verenigd Koninkrijk 100 babyverschoontafels in openbare gelegenheden en vonden sporen van verdovende middelen op 92 van hen.

Daarom is het de moeite waard om een paar extra minuten te besteden aan het verschonen van de luier, denkend aan Jessica's advies: "Wees voorzichtig".

 

Advertisement