6 natuurlijke remedies om muggen definitief bij je uit de buurt te houden

Janine image
door Janine

06 Oktober 2018

6 natuurlijke remedies om muggen definitief bij je uit de buurt te houden
Advertisement

Niemand is er ooit in geslaagd om volledig van muggen af te komen, ze weerstaan onderhand plaagbestrijding, klimaatverandering en elk type chemisch afweermiddel. Ze gaan onverstoorbaar door met het verpesten van onze avonden zonder dat iemand iets kan doen om ze voor eens en voor altijd te stoppen. Als je ook genoeg van deze vervelende insecten hebt en definitief van ze af wilt, kun je niet anders dan deze 6 natuurlijke remedies proberen om van muggen af te komen!

Advertisement

1. Appelcider azijn

1. Appelcider azijn

Mike Mozart/Flickr

Het is mogelijk om een uitstekende anti-muggenspray van dit ingrediënt te verkrijgen! Om het nog effectiever te maken kun je een paar druppels citronellaolie toevoegen. Spuit het in de door muggen meest "bezochte" plaatsen en wacht op de resultaten.

Advertisement

2. Citronella kaarsen

2. Citronella kaarsen

Joho345/Wikimedia

Een natuurlijke remedie zonder bijwerkingen met eens verfrissende geur! Je kunt het kopen of zelf thuis maken met een paar druppels etherische citronellaolie.

3. Natuurlijke planten

3. Natuurlijke planten

Kristjan Komel/Google Plus

Munt longifolia, basilicum, citroengras, calendula, kattengras, rozemarijn, knoflook en lavendel: dit zijn de planten die muggen het meest haten. Ze hebben een natuurlijk afstotend effect en kunnen je tuin decoreren om je te beschermen tegen ongewenste gasten.

4. Lavendel spray

4. Lavendel spray

Pixabay.com

We hebben al gezien hoe muggen lavendel haten. Je kunt een zelfgemaakte bodyspray met druppels lavendelolie maken of deze rechtstreeks op de huid aanbrengen.

5. Knoflook

5. Knoflook

Katina Rogers/Flickr

Blijkbaar jagen ze niet alleen vampieren weg! Het eten van knoflook houdt muggen weg, als je deze plant niet zo lekker vindt, kun je hem koken en de vloeistof spuiten op plaatsen die door insecten zijn aangetast.

Advertisement

6. Zeepwater

6. Zeepwater

Keith Williamson/Flickr

Als je geniet van een leuke avond in de buitenlucht en je hebt last van muggen, probeer dan deze remedie! Vul een schoteltje met water en zeep, de muggen worden erdoor aangetrokken en worden gevangen in het schuim.

Probeer deze zelfgemaakte natuurlijke remedies tegen die vervelende muggen en laat ons weten welke resultaten je hebt behaald!

Advertisement