Het is tijd om het matras te desinfecteren: met deze 2 ingrediënten was het nog nooit zo eenvoudig

Janine image
door Janine

12 Oktober 2018

Het is tijd om het matras te desinfecteren: met deze 2 ingrediënten was het nog nooit zo eenvoudig
Advertisement

Het matras is een van die dingen in huis die nooit de juiste verzorging krijgt: een beetje omdat we het vergeten en een beetje omdat we doen alsof we het ons niet herinneren - laten we eerlijk zijn! Het is echter tijd om hem schoon te maken: heb je enig idee hoeveel stof, dode huidcellen, mijten en ander vuil zich binnenin verzamelen? Bovendien is er een heel eenvoudige truc om binnen een mum van tijd dit klusje te klaren: de ingrediënten? Natriumbicarbonaat en essentiële olie naar keuze.

Advertisement

Het verschil tussen voor en na kun je met je eigen ogen zien.

Dit heb je nodig om je matras schoon te maken:

  • 1 kopje natriumbicarbonaat
  • 4-5 druppels essentiële olie (lavendel is bijvoorbeeld heerlijk!)
  • een grote pot
  • een vergiet
  • de stofzuiger

Advertisement

Procedure:

Doe het bicarbonaat in de pot en voeg de druppels essentiële olie toe: sluit goed en schud de pot om de ingrediënten te mengen. Doe het mengsel in een vergiet en "strooi" het gelijkmatig op het matras.

Nu moet je het een uur in laten trekken: het bicarbonaat desinfecteert het matras die in het weefsel binnendringt, terwijl de essentiële olie een delicaat ontspannend aroma zal geven.

Na het uur kun je het bicarbonaat opzuigen met de stofzuiger door een schone borstel te gebruiken. Jouw matras is nu vrij van vuil, zonder chemische produkten te hebben gebruikt!

Deze methode is niet alleen van toepassing op matrassen: het is ook uitstekend geschikt voor het reinigen van stoffen banken en kussens. Probeer het!

We adviseren je om de behandeling één keer per maand te herhalen, aan beide kanten om voor een grondige reiniging te zorgen!

Advertisement