De foto van deze twee honden die een deken delen, is het meest motiverende wat je vandaag ziet - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De foto van deze twee honden die een…
4 goede redenen om je schoenen uit te doen als je thuiskomt Het eerste wat je op de foto ziet, kan je enkele aanwijzingen geven om je onderbewustzijn te begrijpen

De foto van deze twee honden die een deken delen, is het meest motiverende wat je vandaag ziet

Door Janine
4.332
Advertisement

De dag waarop de hond een deel van het leven van de mens is geworden, zijn er veel dingen veranderd; vandaag kunnen we zeggen dat we van deze prachtige wezens veel te leren hebben en dat er geen dag voorbij gaat zonder dat ze ons eraan herinneren. Een voorbeeld van hoe honden een hart en een brein hebben die we vaak onderschatten, is het verhaal van deze hond.

Suelen is de vrouw die op Facebook een foto heeft geplaatst die het gebaar van haar hond laat zien; het heeft duizenden mensen enthousiast gemaakt en je hoeft maar naar de foto te kijken om te begrijpen waarom.

Suelen had een nieuwe deken gekocht voor Lana, haar hond. Ze had het in de mand gelegd om het haar zo comfortabel mogelijk te maken.

De volgende ochtend zag Suelen een scène die haar ontroerde: Lana had de deken vlakbij het hek gelegd om een helft aan een straathond te geven.

"Ik zweer het, toen ik de scène zag raakte ik zo geëmotioneerd," zei de vrouw. Dat is meer dan begrijpelijk; het gebaar van de hond, die een stuk van de deken aanbood, om een hond die minder geluk had dan zij wat warmte te geven, zegt genoeg. Ook wij mensen zouden hier wat van kunnen leren, zoiets natuurlijks en ontroerends.

Advertisement

Hoe vaak doen we liever alsof we het niet zien in plaats van iemand te helpen? Hoe vaak besluiten we niet om alleen aan onszelf te denken in plaats van een banaal maar nuttig gebaar te maken? Doen alsof we iets niet zien, geeft ons de illusie dat we het probleem hebben opgelost. Gelukkig zijn er deze speciale wezens die ons herinneren aan de solidariteit die er tussen soortgenoten en niet-soortgenoten zou moeten zijn.

Als het verhaal je heeft ontroerd, zal je blij zijn om te weten dat de zwerfhond niet langer dakloos is: "De kleine vriend is niet langer weerloos", schreef Suelen, die liet doorschemeren dat ze de hond heeft geadopteerd.

Een mooi gebaar, net zo mooi als dat van de kleine Lana.

Heb je ooit een les in "menselijkheid" ontvangen van je trouwe viervoeter? Laat het ons weten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt