Moeders zouden af en toe alleen op vakantie moeten gaan, dat zegt een psycholoog - BekijkDezeVideo.nl
x
Moeders zouden af en toe alleen op vakantie…
Een vrouw met een sterke persoonlijkheid neigt ernaar alleen te blijven in plaats van tijd te verspillen met een Aan het meisje dat opgroeide met een afwezige vader: weet dat je het verdient om geliefd te zijn

Moeders zouden af en toe alleen op vakantie moeten gaan, dat zegt een psycholoog

25 Januari 2019 • Door Janine
357.627
Advertisement

Moeder zijn is een fulltime baan, je moet wassen, schoonmaken, boodschappen doen, de kinderen thuis en buitenshuis volgen bij al hun activiteiten en afspraken. Dit type huishouden is tegenwoordig iets minder voor de hand liggend, omdat beide ouders vaak aan het werk zijn. Maar zelfs als mamma en pappa naar kantoor moeten, hebben de meeste taken in de zorg voor kinderen nog steeds invloed op de vrouw. Of ze nu werkende moeders zijn of huisvrouwen, psychologen zijn het erover eens dat een vakantie van tijd tot tijd hen alleen maar goed kan doen.

Een pauze nemen van de "mooiste en moeilijkste baan ter wereld" is niet alleen goed voor vrouwen, maar ook voor het hele gezin. Een kleine pauze van de gebruikelijke routine van dagelijkse verplichtingen is regenererend, zodat je bij terugkeer een betere moeder en vrouw bent, uitgerust, geduldiger en dankbaarder voor wat je hebt. Misschien heeft niet iedereen de tijd, de mogelijkheid of de middelen om zich een echte vakantie te veroorloven, dus hier zijn enkele suggesties om de stress te verlichten:

foto: Maxpixel

• Je kunt op vakantie gaan, als je het maar plant. Het is mogelijk, of beter gezegd, het is nodig om even uit die dagelijkse sleur te komen. Het geheim is om alles vantevoren te plannen, je agenda organiseren met die van je partner en geld opzij zetten voor een kleine ontsnapping voor wat welzijn.
• Om de dag klusjes doen. Het is het einde van de wereld niet als je de vaat niet doet of als je de wasautomaat niet alle dagen aanzet. Het vastleggen van de dagen gewijd aan de huishoudelijke plichten en degenen die zijn gewijd aan rust is essentieel voor psycho-fysieke gezondheid.
• Eén vrije ochtend per week. Als voor een moeder de weekenden een herinnering zijn, kun je jezelf een ochtend vrij geven om te gaan winkelen, naar de schoonheidsspecialiste te gaan, een cursus te volgen, of gewoon een boek te lezen.
• Ten minste één dag per maand volledig "vrij". Als ouder ben je nooit klaar wat betreft huiswerk, boodschappen en alles plannen, dus het is essentieel om even te stoppen en je batterijen op te laden, tot rust te komen en een beetje aan jezelf te denken.

Tot slot, elke moeder en elke vader zou hun persoonlijk welzijn nooit te lang moeten negeren. Schaam je niet om je ruimte te claimen, misschien door steun te vragen aan grootouders of andere familieleden, uiteindelijk... doe je het voor het welzijn van je kinderen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt