Het is beter om laat maar bewust te trouwen dan snel met de verkeerde persoon - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het is beter om laat maar bewust te…
10 zinnen die je kunt opdragen aan al die mensen die je teleurgesteld hebben omdat ze onbetrouwbaar bleken te zijn Waarom kijken kinderen dezelfde film honderden keren?

Het is beter om laat maar bewust te trouwen dan snel met de verkeerde persoon

Door Janine
1.221
Advertisement

Er zijn mensen die al op jonge leeftijd dromen van de trouwdag, en kunnen niet wachten om hun wederhelft te ontmoeten om het werkelijk te maken; daarom gaan sommige stellen die elkaar op jonge leeftijd hebben leren kennen en verliefd zijn geworden vroeg trouwen.

Ze zullen hun goede redenen hebben, maar hun dromen mogen die van anderen niet beïnvloeden: er is feitelijk geen universele wet volgens welke een vroeg huwelijk geluk garandeert; of dat het gepast is om met de eerste liefde te trouwen om je van een rooskleurige toekomst te verzekeren.

Integendeel, als de angst voor het huwelijk je aanvalt, weet dan dat het beter is om laat te trouwen, wanneer je bewust en zeker van je keuze bent, in plaats van vroeg maar met de verkeerde persoon.

Ook als sommige van je vrienden vóór de leeftijd van dertig jaar trouwen, laat je niet beïnvloeden: accepteer de uitnodiging, wens ze veel geluk en plezier op hun bruiloft. Maar laat het niet in je hoofd opkomen dat je ten koste van alles hetzelfde moet doen.

Zolang je jong bent, ben je nog erg flexibel om te veranderen; dit betekent dat je wezen - dat in ieder geval altijd in voortdurende en eeuwige transformatie zal zijn - in deze fase niet gedefinieerd is zoals je denkt. Het is niet gezegd dat wat je hart nu laat kloppen, je respect en je liefde ook later zal veroveren. Bovenal moet je jezelf nooit dwingen om zo'n verplichting aan te gaan, wanneer het niet eens om je eigen droom gaat, maar om die van iemand anders.

Er zijn meer constructieve en nuttige manieren om je tijd op deze leeftijd door te brengen: jezelf aan je carrière wijden, de wereld en mensen ontdekken en - waarom niet - lessen verzamelen over de liefde, voordat je de beslissende stap zet - als je ooit het gevoel hebt dat je dat wilt doen. Het is niet goed om genoegen te nemen met iemand om in overeenstemming te zijn met de tijd van anderen.

De meeste mensen hebben niet het geluk om hun zielsverwanten op jonge leeftijd te ontmoeten, en ze mogen ze ook niet koste wat kost zoeken: leren om zich goed te voelen en van zichzelf te houden is de eerste fundamentele les waar de mogelijkheid vanaf hangt om later gelukkig met iemand te zijn. Wees daarom geduldig en geniet van de jeugd in alle vrijheid.

Zelfs als je ervan overtuigd bent dat je de liefde van je leven al hebt gevonden, is het beter om te wachten, zonder haast te hebben: als deze relatie voorbestemd is om eeuwig te duren, zal er niets mis zijn met het uitstellen van een huwelijk dat vroeg of laat hoe dan ook de liefde zal bekronen.

We moeten de maatschappij niet de tijd en de stadia van onze sentimentele reis laten opleggen: je kunt beter single blijven, dan haasten om te trouwen voordat je echt volwassen bent om het te doen, en de persoon hebben gevonden die ons kan vergezellen voor de rest van ons leven.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt