5 dingen die je moet doen om je gezonder te voelen in slechts een week, volgens een voedingsdeskundige - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 dingen die je moet doen om je gezonder…
18 artsen die zo sexy zijn dat als je hen in het ziekenhuis zou ontmoeten, je hartslag omhoog gaat Wandelen is de beste manier om de ziel te genezen van negatieve energieën

5 dingen die je moet doen om je gezonder te voelen in slechts een week, volgens een voedingsdeskundige

3.048
Advertisement

Waarschijnlijk maken de meeste mensen zich zorgen over hun fysieke vorm als de zomer eraan komt, wanneer de hoge temperaturen hen dwingen om zich luchtiger te kleden, waardoor ze de delen van het lichaam ontbloten die in de winter zijn verwaarloosd, dankzij de medeplichtigheid van truien en jassen.

In plaats daarvan moet je in elk seizoen voor je gezondheid zorgen en ongeacht het feit of je jezelf aan anderen laat zien: je goed voelen zorgt ervoor dat je beter leeft.

Volgens voedingsdeskundige Andy Bellatti is er niet veel nodig om de gezondheid en vorm te herstellen: neem gewoon deze 5 goede gewoonten aan en verwijder er nog eens 5 om je in slechts één week beter te voelen.

5 goede gewoontes om toe te passen

foto: pexels

1. Drink veel water. Gooi de suikerhoudende drankjes weg en drink elke dag veel water: het is essentieel om de normale werking van elke cel in het lichaam te garanderen.
2. Reduceer het natrium. Te veel zout veroorzaakt zwelling, omdat natrium vocht vasthoudt: beperk hoeveelheden tot een minimum.
3. Eet vezels. Verse vezelrijke groenten zijn een grote bron van vitamines en belangrijke voedingsstoffen, die je helpen je verzadigd te voelen tot de volgende maaltijd. Bellatti adviseert hoe je "meer vezels aan je dag kunt toevoegen: strooi chia, hennep of gemalen lijnzaad over alles wat je eet".
4. Besteed aandacht aan de porties. De hoeveelheid van de maaltijden is de afgelopen 40 jaar toegenomen, en met hen ook borden en kopjes om ze te serveren. Vermijd eetbuien en laat liever wat van je maaltijd over in plaats van alles op te eten.
5. Denk positief. Een optimistisch standpunt helpt om vast te houden aan een nieuwe levensstijl. Zoals Dr. Donald Hensrud suggereert, betekent dit "focussen op wat je kunt eten, vergeleken met wat je moet vermijden".

5 dingen om te vermijden

foto: pixabay

1. Een aantal voedingsmiddelen vermijden. Diëten die bepaalde ingrediënten volledig verwijderen, zoals suiker en gluten, en deze vervangen door andere, kunnen leiden tot verlies van belangrijke voedingsstoffen. Beter te verminderen dan te elimineren.
2. Het vloeibare dieet. Slechts een paar dagen alleen water, vruchtensap of andere vloeistoffen drinken, stimuleert ongezond gedrag en kan bloedsuikerpieken en stemmingswisselingen veroorzaken.
3. Vertrouwen op pillen. Dieettabletten kunnen de rijkdom aan voedingsstoffen van natuurlijke voeding niet vervangen, wat essentieel is voor de goede werking van ons lichaam.
4. Je alleen op calorieën focussen. De calorieën van het ene voedingsmiddel zijn niet hetzelfde als die van het andere. Vooral in restaurants, volgens Bellatti, waar "veel caloriearme producten natrium bevatten, dat vocht vasthoudt en je een opgeblazen gevoel kan geven".
5. Wonderen verwachten. Een week gezond eten kan de schade van een jarenlang onevenwichtig dieet niet ongedaan maken. "Het maximale dat in een week kan gebeuren, is het verminderen van het opgeblazen gevoel, en elke andere belofte is gewoon marketing," zegt Bellatti.

In het algemeen moet men er hard aan werken en goed voor zijn lichaam zorgen; gerichte aandacht voor een week kan leiden tot eenvoudige voordelen die je motiveren om door te gaan.

Advertisement

Waar wacht je nog op?

foto: pixnio
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt