Lavendel limonade: hoe deze kostbare bondgenoot tegen angst en stress te bereiden

door Janine

21 Maart 2019

Lavendel limonade: hoe deze kostbare bondgenoot tegen angst en stress te bereiden
Advertisement

Lavendel is een geweldig aromatisch kruid met tal van heilzame eigenschappen; om hiervan te profiteren, kan men de etherische olie of de bloem gebruiken. De olie is een van de meest delicate en krachtige: in feite heeft het een complexe chemische structuur, met meer dan 150 actieve bestanddelen, waaruit het zijn doeltreffendheid haalt bij het bestrijden van verschillende gezondheidsproblemen.

In het bijzonder is het een uitstekende ontstekingsremmer, een schimmelwerend middel, antidepressivum, antisepticum, antibacterieel, antimicrobieel, krampstillend, analgetisch, ontgiftend, hypotensief en kalmerend.

Een eenvoudige en effectieve wijze om op een prettige manier van de voordelen te genieten, is het gebruik van lavendelolie om je eigen limonade op smaak te brengen: laten we kijken hoe.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Alles wat je nodig hebt om lavendel limonade te maken is:

• 1 kop rauwe honing
• 5 kopjes zuiver water
• 1/4 kop culinaire gedroogde biologische lavendel OF 1 druppel essentiële lavendelolie
• 6 gepelde en sappige citroenen
• een paar takjes lavendel als garnering.

Zodra de ingrediënten zijn verzameld, giet je de helft van het water in een pan en breng je het aan de kook, haal het dan van het vuur. Voeg de gedroogde honing en lavendel toe en laat 20 minuten trekken, of voeg de druppel essentiële lavendelolie toe. Filter daarna het mengsel en giet het in een grotere kom, voeg het citroensap en de andere helft van het water toe. Even roeren en zet in de koelkast. Als je klaar bent om te serveren, versier je de kan of glazen met een paar takjes lavendel.

Geniet ervan in alle rust, wanneer je maar wilt, vooral om angst en stress te bestrijden: smaak en voordelen zijn verzekerd ;)

Advertisement