De oudste vrouw ter wereld heeft haar geheim onthuld voor een lang en gelukkig leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De oudste vrouw ter wereld heeft haar…
Deze vrouw is in totaal 15 jaar zwanger geweest: ze is net bevallen van haar 21e kind Hoe gemberwater te bereiden, een kostbare bondgenoot met tal van heilzame eigenschappen

De oudste vrouw ter wereld heeft haar geheim onthuld voor een lang en gelukkig leven

Door Janine
3.925
Advertisement

Houd je van het leven en wil je zo oud mogelijk worden? Velen voor jou hebben geprobeerd om achter de formule van het levenselixer te komen, maar zonder succes.

Toch is er een manier, ook al bestaat deze niet door alchemistische drankjes en formules; het is beter om het degenen te vragen die er echt in zijn geslaagd om lang te leven, zelfs langer dan alle anderen: om precies te zijn 116 jaar.

Dit is de leeftijd van de oudste persoon ter wereld volgens Guinness World Records, mevrouw Kane Tanaka; nu onthult ze haar geheim dat, volgens haar, haar ertoe heeft gebracht zo oud te worden.

Mevrouw Kane, geboren in Fukuoka, Japan, op 2 januari 1903, is al ouder dan eeuw en is, ondanks haar kwalen, gelukkig, sereen en actief, waardoor ze nog buitengewoner is dan haar leeftijd .

Als zevende dochter in een gezin trouwde ze op jonge leeftijd met Hideo Tanaka: ze ontmoette haar echtgenoot op dezelfde dag als haar huwelijk.

De twee hebben echter een gelukkig leven geleid: ze kregen vijf kinderen en het gezin had altijd de middelen om te leven. Hideo had een familiebedrijf, die rijst, traditionele Japanse zoetigheden en udon noedels verkocht.

Advertisement

In 1937 werd Hideo opgeroepen voor militaire dienst en Kane moest het bedrijf alleen leiden, vijf kinderen grootbrengend en zorgend voor haar schoonmoeder, een bejaarde en zieke vrouw.

Toen werd, in 1943, ook de oudste zoon van Kane, Nobuo, opgeroepen en gevangen genomen, hij keerde pas in 1947, ver na het einde van de Tweede Wereldoorlog, huiswaarts.

Kane bleef in de winkel werken tot ze 63 was, toen ze besloot met pensioen te gaan.

Gezien haar lange levenservaring, onthulde Kane tijdens haar 116-jarige verjaardag haar advies om een lang en gelukkig leven te leiden:

vroeg opstaan: Kane is gewend om elke ochtend om 6 uur op te staan;
de hersenen actief houden: Kane houdt van lezen en het studeren van wiskunde;
sociaal zijn: Kane houdt van bordspellen, vooral Otello, waar ze samen met het personeel en andere bewoners van het verpleeghuis waar ze woont mee speelt;
veel chocolade eten en veel koffie drinken: tijdens de Guinness World Records-ceremonie ontving ze een doos chocolaatjes, waarna ze verklaarde dat ze er onmiddellijk 100 zou eten;
een groot gezin
vastberaden zijn: Kane dringt er bij op aan om de hoop niet te verliezen om dromen te kunnen realiseren. Nu is haar doel om 120 jaar te worden.

"Sinds ik zo ver ben gekomen, heb ik geen andere keus dan het nog harder te proberen. Ik zal mijn best doen", zei Kane op haar 113e verjaardag.

Sindsdien is ze onverminderd doorgegaan. En daarom wensen we oprecht dat ze haar begeerde doel bereikt, met behoud van de gezondheid en de sympathie die haar onderscheiden.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt