Ze bracht haar hele leven aan de ketting door: nu weet ze wat het betekent om geliefd te zijn en vrij te zijn om te bewegen

door Janine

24 Maart 2019

Ze bracht haar hele leven aan de ketting door: nu weet ze wat het betekent om geliefd te zijn en vrij te zijn om te bewegen
Advertisement

Voor veel mensen is het normaal om een hond het grootste deel van de dag aan een ketting vast te binden. Onder deze omstandigheden lijdt het dier echter verschrikkelijk omdat het niet van de vrijheid kan genieten en kan het in sommige gevallen ook agressief gedrag ontwikkelen. De schuld van dit alles is zeker niet van de hond, maar van degenen die hem tot enkele meters vrijheid dwingen.

Violet is een pitbull die waarschijnlijk haar hele leven aan een ketting vast heeft gezeten: toen de vrijwilligers arriveerden om haar te redden, vonden ze een psychologisch getraumatiseerde hond.

Advertisement

Violet werd gered samen met vijf andere honden in een woning in New Mexico.

Violet werd gered samen met vijf andere honden in een woning in New Mexico.

NMDOG

Het is hier illegaal om honden vast te houden aan een ketting gedurende een lange afwezigheid van de eigenaren: van het onderzoek uitgevoerd door de vrijwilligersorganisatie van de  NMDOG zat de eigenaar van Violet en de andere honden in de gevangenis. Blijkbaar zorgde niemand voor de dieren, aan zichzelf overgelaten aan de achterkant van het huis.

Advertisement
NMDOG

NMDOG

Violet was 2 jaar oud toen ze werd gevonden: hoogstwaarschijnlijk bracht ze het grootste deel van haar leven door aan een zware ketting van enkele meters lang. Na de reddingsoperaties werden alle honden naar de dierenarts gebracht voor onderzoeken.

NMDOG

NMDOG

Violet had een door de zon verbrande huid: ze was erg zwak. Ze had ook een infectie veroorzaakt door een parasiet die letterlijk haar vacht aan het opeten was.

NMDOG

NMDOG

"Ze was erg bang. Als je wat te abrupte bewegingen maakte, rolde ze zichzelf op uit angst om te worden geraakt. Ik weet niet wat haar is aangedaan. Ze toont altijd positieve bedoelingen en goed gedrag", "zei Angela Stell, oprichtster van de vereniging NMDOG die Violet in veiligheid bracht.

NMDOG

NMDOG

Violet is langzaamaan hersteld: ze is nu een gezonde hond, hoewel ze nog steeds bang is. "Ze is heel lief, ze gaat leuk met het personeel van de kliniek om. Ze is dol op haar knuffelbeesten; toen ik haar bekeek terwijl ze speelde met haar speelgoedwasbeer, keek ze om zich heen om te zien of iemand naar haar keek. Ze ontdekte dat de wereld veel groter is dan wat ze had kunnen ontdekken aan de ketting", voegde de vrijwilligster eraan toe.

Advertisement
NMDOG

NMDOG

Nu kan Violet eindelijk het leven van een pup leven: zorgeloos spelen, omringd door mensen die voor haar zorgen. "Ze is erg speels, we zijn er zeker van dat ze haar verleden achter zich kan laten", zeggen ze over haar in de kliniek.

NMDOG

NMDOG

Violet moet nog steeds enige zorg ontvangen en moet worden gesteriliseerd, waarna ze kan worden geadopteerd.

"Ze heeft een gezin nodig dat haar als een gezinslid behandelt, die haar meestal in huis kan houden omdat haar huid gevoelig is voor de zon. Ze moet als een klein prinsesje worden behandeld," zei Angela.

We zijn er zeker van dat Violet haar thuis zal vinden en dat ze die slechte dagen zal vergeten!

Advertisement