Een studie onthult dat alle vrouwen na hun 33e op hun moeder gaan lijken

door Janine

28 Maart 2019

Een studie onthult dat alle vrouwen na hun 33e op hun moeder gaan lijken
Advertisement

We hebben allemaal die fase van de jeugd doorlopen waarin we rebelleerden tegen onze ouders en soms zelfs een hekel aan hen hadden. Welnu, het lijkt erop dat deze fase van "ontkenning" maar heel kort duurt en dat je later net zo wordt als je ouders.

Een arts heeft vastgesteld dat vrouwen uiteindelijk op hun moeder gaan lijken, terwijl mannen uiteindelijk hun vaders nadoen: maar wat de arts het merkwaardigst vond, is dat deze overgang plaatsvindt op een zeer precieze leeftijd...

Heb jij die leeftijd al bereikt?

Advertisement
Dylan Walters/Flickr

Dylan Walters/Flickr

Zoals Freud uitlegde in zijn psychoanalytische theorieën, ontstaat onvermijdelijk een conflict tussen kinderen en ouders van hetzelfde geslacht, die in werkelijkheid min of meer expliciet kunnen zijn. In ieder geval proberen zowel jongens als meisjes, op een moment in hun leven, zich van hun ouders te onderscheiden.

Volgens plastisch chirurg Julian De Silvia, auteur van het onderzoek dat tot deze merkwaardige ontdekking heeft geleid, is het slechts een voorbijgaande fase, omdat de bestemming van ieder van ons is om precies hetzelfde te worden als de ouder van hetzelfde geslacht.

Advertisement
Lukas Portner/Flickr

Lukas Portner/Flickr

Vrouwen beginnen op de leeftijd van ongeveer 33 jaar op hun moeders te lijken: het cijfer komt hoogstwaarschijnlijk overeen met de gemiddelde leeftijd waarop de meeste vrouwen moeder worden en in hun moeder een natuurlijk model vinden dat ze willen volgen.

Ook mannen kunnen niet aan deze wet ontsnappen: voor hen is de leeftijd waarop ze hun vader beginnen te imiteren 30 jaar, een leeftijd waarin mannen vaak geconfronteerd worden met situaties van volwassenheid, geïnspireerd door de opvoeding van hun vader of gewoon door hun acties die in het verleden zijn ondernomen.

"We worden allemaal op een bepaald moment in ons leven onze ouders - en daar moeten we trots op zijn. Ouderschap is het element dat de meeste transformatie aanmoedigt, samen met andere factoren van de levensstijl," zei plastisch chirurg De Silva.

Helaas accepteren veel mensen deze waarheid niet en houden ze langer een houding van rebellie tegen hun ouders aan; in feite, als je erover nadenkt, zal je waarschijnlijk ontkennen dat je bent geworden zoals je moeder of je vader, maar tegelijkertijd geef je het onderzoek gelijk! Nietwaar?

Source:

Advertisement