Wanneer je de superkrachten van aloë vera ontdekt, wil je nooit meer zonder

Janine image
door Janine

16 April 2019

Wanneer je de superkrachten van aloë vera ontdekt, wil je nooit meer zonder
Advertisement

Een van de meest heilzame planten die in de natuur te vinden zijn, aloë vera, is een van de meest gebruikte remedies om de tekortkomingen van ons immuunsysteem te bestrijden, het helpt de kwaliteit van onze huid te verbeteren, versterkt de afweer van de darmflora en helpt vooral om de bloedsuikerspiegel te verlagen.

Een hoeveelheid superkrachten en gunstige eigenschappen die de roem en het gebruik van aloë vera welverdiend maken. Hier zijn de zes natuurlijke remedies waarvoor het essentieel is om het in huis te hebben!

Advertisement

Het versterkt het immuunsysteem

Het versterkt het immuunsysteem

Pava/Wikimedia

Om dit effect te krijgen, maak je een drankje met deze vier ingrediënten:

  • 1 blad aloë vera
  • 1 glas water
  • 1 eetlepel honing

De eerste stap voor de bereiding is om het blad aloë vera te wassen totdat de doornen volledig zijn verdwenen. Gebruik een staafmixer of een vork. Doe het vervolgens in een glas water en voeg er honing aan toe.

Advertisement

Het herstelt het welzijn van ons haar

Het herstelt het welzijn van ons haar

Maxpixel

De eigenschappen van aloë vera helpen de gezondheid van het haar te herstellen. Het sap van deze plant zal de haren helpen versterken, de groei stimuleren en glanzen, alles wat we nodig hebben.

Om dit te doen, maak je gewoon een masker met aloë vera door deze stappen en ingrediënten te volgen:

  • 1 blad aloë vera
  • 1 eetlepel amandelolie

Voor de bereiding, open je het blad verticaal en snijd je het in smalle stukjes, meng de gel met kokosolie, breng het aan op het haar, wacht 20 minuten en spoel af met warm water.

Aloë vera is het beste geheim om onze huid te verbeteren

Aloë vera is het beste geheim om onze huid te verbeteren

difotolife/Pixabay

Een van de eigenschappen van aloë vera is het feit dat het een van de beste natuurlijke producten is die op de huid kunnen worden aangebracht.

Het is een plant die hydrateert, de elasticiteit van de huid verhoogt en het verouderingsproces helpt vertragen. Dankzij deze plant is het mogelijk om pigmentvlekken te voorkomen en dit allemaal op een heel eenvoudige manier.

Dit zijn de volgende ingrediënten om een aloë vera lotion te maken:

  • 100 gram aloë vera sap
  • 3 eetlepels water
  • 5 eetlepels alcohol

Om effectief te zijn, moet de lotion elke dag op het gezicht en de hals worden aangebracht, door de lotion 10 minuten te laten zitten. Spoel vervolgens af en breng een moisturizer aan.

Beschermt tegen verbranden in de zon

Naast een perfecte vochtinbrenger van de huid, is aloë vera ook in staat om te beschermen tegen verbranden. In dit geval is aloë de ideale plant als je wilt dat de verwonde of verbrande huid sneller geneest.

Om dit effect te krijgen, kun je een kant-en-klare oplossing met aloë vera kopen of thuis voorbereiden door een blad van de plant te nemen, het vruchtvlees te scheiden en het 2 of 3 keer per dag op de huid aanbrengen.

Behoudt de gezondheid van de darmflora

Aloë vera heeft niet alleen externe voordelen, maar helpt ook de gezondheid van de darmflora te behouden. Aloë vera-sap verlicht het prikkelbare darm syndroom en kalmeert de bekleding van de maag en darmen.

Het is genoeg om ongeveer 30 ml aloë vera sap twee keer per dag te drinken. Op deze manier kun je de symptomen van deze vervelende ziekte verminderen.

Bovendien is één van de eigenschappen van aloë vera dat het een krachtig antibacterieel middel is, dat helpt om het aantal van de Helicobacter pylori, een bacterie die ernstige maagzweren veroorzaakt, te verminderen.

Helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen

Dit is misschien een van de meest krachtige en onbekende eigenschappen van aloë vera: het helpt de bloedsuikerspiegel te verlagen in geval van diabetes.

Het is een type plant dat helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Het is vooral handig voor mensen met diabetes type 2. Wees echter voorzichtig. Het beste in deze gevallen is om een specialist te raadplegen, omdat de continue consumptie van aloë vera supplementen leverproblemen kan veroorzaken.

Heb jij weleens gebruik gemaakt of gebruik je nu de buitengewoon heilzame eigenschappen van aloë vera? Met welke resultaten?

Advertisement