Snel wandelen helpt echt om af te vallen: alle aanwijzingen om het op de juiste manier te doen

Janine image
door Janine

03 April 2019

Snel wandelen helpt echt om af te vallen: alle aanwijzingen om het op de juiste manier te doen
Advertisement

Je zult vaak gehoord hebben dat wandelen een alternatieve manier is om gewicht te verliezen en overtollig vet te verbranden, en misschien ben je meteen aan de slag gegaan om je fysieke doelen te bereiken.

Het is waar, je kunt afvallen door te lopen, maar je moet allereerst en vooral weten hoe en hoeveel: details die, in het specifieke geval van wandelen, een groot verschil maken.

Je zult je misschien ook afvragen: welk tempo moet ik aanhouden? Hoeveel kilometer moet ik afleggen? Hoeveel keer per week moet ik lopen? Hier zijn alle antwoorden die je moet weten om van wandelen een vetverbrandende activiteit te maken.

via medicalnewstoday.com

Advertisement
pixabay

pixabay

In vergelijking met hardlopen en andere activiteiten, is wandelen ongetwijfeld een veel lichtere manier om het lichaam in beweging te houden: als je niet genoeg ervaring hebt of als je al langere tijd immobiel bent, kan lopen verstuikingen of ander letsel die typisch zijn voor mensen die geïmproviseerde hardlopers zijn, veroorzaken.

Het is bovendien een activiteit die goed is voor alle leeftijden en heeft maar heel weinig bijwerkingen: het is een geweldige manier om te beginnen en een steeds intenser trainingsprogramma te volgen.

Maar het is niet genoeg om je sportschoenen aan te doen en te beginnen met lopen, of het is in ieder geval niet voldoende als je als doel hebt om je lichaam weer in vorm te krijgen.

Over het algemeen moet je minstens 45 minuten per dag wandelen als je van wandelen een nuttige activiteit voor lichaam en geest maakt. Er moet echter worden toegevoegd dat het niet zozeer de tijd is die het verschil maakt, als wel de intensiteit van de wandeling.

Rekening houdend met jouw niveau van voorbereiding, is het ideaal om vlaktes met verschillende hellingen af te wisselen, om de bloedsomloop en inspanningen aan verschillende intensiteit te onderwerpen. Klimmen en afdalen, vlaktes en heuvelachtige stukken zijn daarom de beste manier om te wandelen.

Wat de afstanden betreft, wordt aanbevolen om tussen de 5 en 7 km oftewel 10.000 stappen af te leggen.

Het hoeft geen betoog dat om van wandelen een vetverbrandende activiteit te maken, men rekening moet houden met deze indicaties, net als bij elke andere sport.

Lopen is nog steeds de gemakkelijkste en meest aanbevolen manier om te beginnen met bewegen, in een poging om de schade veroorzaakt door een zittende levensstijl te herstellen. Maar zorg ervoor dat je het goed doet!

Advertisement