Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks selderij aan je dieet toevoegt

Janine image
door Janine

05 April 2019

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je dagelijks selderij aan je dieet toevoegt
Advertisement

Niet iedereen weet dat het eten van selderij grote verbeteringen aan onze gezondheid kan brengen. Een lange lijst van verbazingwekkende voordelen voor ons lichaam zal je helpen begrijpen waarom het de moeite waard is om te eten. Het zal niet zo smakelijk zijn als een pizza of patat, maar er is veel te ontdekken over dit vaak over het hoofd geziene voedingsmiddel. Wat meer informatie kan nuttig zijn om het perspectief te veranderen en niet meer weifelend naar selderij te kijken, maar het in plaats daarvan elke dag te kopen!

via livescience.com

Advertisement
Everjean/Flickr

Everjean/Flickr

Selderij is een van die groenten die we alleen eten als het bedekt is met een saus of nadat het gekookt is totdat het niet langer herkenbaar is. Hoewel selderij het cholesterolgehalte en artritische pijn verlaagt, helpt om af te vallen, het lichaam ontgift en de bloeddruk verlaagt, is het een ongelooflijk impopulaire groente. Daarom is het nuttig om er meer over te weten.

Wat zijn de voordelen? Selderij toevoegen aan je dieet is goed voor je gezondheid. Deze groente zit vol met vitamines die je lichaam nodig heeft (A, B, C en K), naast calcium, magnesium en kalium. Het is ook goed om te weten dat het helpt het immuunsysteem en de intracellulaire communicatie te verbeteren.

Voor velen kan het moeilijk zijn om te wennen aan de consistentie van selderij, maar laten we eens kijken wat de kortetermijneffecten zijn voor ons lichaam, om zo de consumptie ervan te stimuleren. Hier is een lijst met resultaten die mensen hebben ondervonden na het toevoegen van een portie selderij aan hun dagelijkse dieet.

• Het helpt de hydratatie te verbeteren: selderij bevat 95% water, dus door meer te eten, kan uitdroging worden voorkomen.

• Het verlaagt de bloeddruk: studies tonen aan dat selderij de bloeddruk verlaagt.

• Het verbetert het cholesterolgehalte: sommige onderzoeken hebben aangetoond dat selderij cholesterol verlaagt.

• Gewichtsverlies: selderij is arm aan calorieën en rijk aan vezels, wat betekent dat het de honger stilt.

• Het vermindert ontstekingen: in geval van risico op hart- en vaatziekten, kan selderij helpen de mogelijkheid van het oplopen van deze ziekten verminderen.

• Helpt gezonde ogen te behouden: dankzij het vitamine A-gehalte beschermt selderij het hoornvlies.

• Muggenafstotend: sommige studies hebben aangetoond dat het extract van selderij een muggenwerend middel is.

• Het verbetert de spijsvertering: vezels van selderij helpen om de stoelgang en de darm gezond te houden.

Het zijn geweldige voordelen voor ons lichaam, dus het is het proberen waard... Vind je ook niet?

Source:

Advertisement