Echtgenoten moeten hun vrouwen altijd helpen, niet alleen wanneer hen dat wordt gevraagd

Janine image
door Janine

18 April 2019

Echtgenoten moeten hun vrouwen altijd helpen, niet alleen wanneer hen dat wordt gevraagd
Advertisement

Het onderwerp van vandaag is zo oud als de wereld, de klassieke strijd tussen de geslachten en rollen. Zelfs jaren na het begin van het derde millennium gaan discussies over wie wat binnen en buiten het huis zou moeten doen door, alsof de geschiedenis ons niets heeft geleerd. Hetzelfde verhaal herhaalt zich van de echtgenoot die na het eten tv gaat kijken terwijl zijn vrouw de keuken moet schoonmaken, alsof haar dag net begonnen is.

via Constance Hall / facebook.com

Advertisement
pixabay

pixabay

Het gebruikelijke excuus van veel mannen is de vermoeidheid na een lange werkdag, alsof ze willen insinueren dat vrouwen niets doen terwijl ze het huishouden doen, voor de kinderen zorgen en de vele verplichtingen moeten nakomen.

De Australische blogger Constance Hall, die meer dan een miljoen volgers op sociale media heeft, gooit nog wat water op het vuur. Aan degenen die op een zure manier hebben geantwoord, met het argument dat mannen niet de gave van telepathie hebben en dat als er hulp nodig is, vrouwen het gewoon moeten vragen, antwoordde Constance met de gebruikelijke scherpe ironie. Wat ze deed, was een reeks nauwkeurige en gedetailleerde "lijsten" schrijven alsof ze waren gericht aan automaten, eenvoudige en begrijpelijke instructies voor iedereen.

Advertisement
Constance Hall/Facebook

Constance Hall/Facebook

Het doel was om het debat aan te zwengelen en te onderstrepen hoe een dergelijk antwoord op het randje van het absurde leek. Zelfs de meest drukke echtgenoot woont in dezelfde woonomgeving als zijn partner, dus hij weet wat hij moet doen en wanneer hij het moet doen. Het alibi gebruiken van "gewoon vragen" is te gemakkelijk en grenst aan het in de maling nemen.

Een huidige en bedachtzame partner heeft geen aantekeningen of lijsten nodig om te doen wat nodig is, laat staan altijd te wachten om geholpen te worden totdat je het maar zelf doet.

Mysid/Wikimedia

Mysid/Wikimedia

Constance praat voor alle vrouwen en huisvrouwen wanneer ze zegt dat het niet de bedoeling is dat een vrouw een serveerster is en dat een stel altijd moet samenwerken. De last van de huishoudelijke taken moet met z’n tweeën worden gedragen, teamwork is noodzakelijk anders kom je nergens. Er kunnen dagen zijn dat iemand meer moe is dan de ander, en juist in deze omstandigheden hebben we samenwerking en wederzijds begrip nodig. De wereld eindigt niet als “hij” zo nu en dan opstaat en de afwas gaat doen zonder dat iemand hem iets vraagt.

Advertisement