Een vrouw gooit haar hond in het vuilnis: ze vinden het 6 dagen later in slechte conditie - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een vrouw gooit haar hond in het vuilnis:…
Het vernederen van anderen maakt je niet sterker, maar ellendiger Het huis staat in brand met het meisje nog binnen: de pitbull sleept haar uit bed en trekt haar aan haar luier mee naar buiten

Een vrouw gooit haar hond in het vuilnis: ze vinden het 6 dagen later in slechte conditie

Door Janine
13.087
Advertisement

Hoewel steeds meer mensen gevoeliger worden voor dieren, komen incidenten van verwaarlozing of, erger nog, mishandeling jegens deze wezens nog steeds te vaak voor. Een van de meest gemene en helaas wijdverspreide handelingen is het fenomeen van het achterlaten van honden, die bijna altijd veroordeeld zijn tot een droevig lot omdat ze niet over de middelen beschikken die nodig zijn om op straat te overleven.

Het verhaal dat we je vertellen is dramatisch maar heeft een gelukkig einde. Alles gebeurde in 2014 in de Verenigde Staten, om precies te zijn in het gebied van Somerset County in Pennsylvania.

Op een dag, zoals vele anderen, was een schoonmaker aan het werk om afval te verzamelen toen hij het deksel van een vuilcontainer optilde en zag dat er iets tussen het vuilnis bewoog, het was een hond.

Advertisement

De man belde onmiddellijk de Humane Society of Westmoreland County om de medewerkers van de ongewone vondst te waarschuwen. Het dier verkeerde in een staat van ondervoeding, zo extreem mager dat de ribben zichtbaar waren.

Op basis van de vuilophaaldienst en de conditie van de hond werd geschat dat het ongeveer 6 dagen in die staat heeft gelegen. Het team van de Humane Society zorgde meteen voor het dier, een teefje die de naam Fawna kreeg.

Het nieuws werd gerapporteerd door de Daily Mail en verspreid via het web. Dankzij de zorg en liefde van dierenartsen is de pup hersteld maar liep ze het risico te sterven. Toen ze bij het hulpcentrum aankwam woog ze nauwelijks 17 kilo, terwijl ze bijna 50 kilo had moeten wegen.

Advertisement

De eigenaar die Fawna in een vuilnisbak had gegooid, werd opgespoord, het was Nicole Baker, geïdentificeerd dankzij de microchip, die net voor de ontdekking door de vuilnismannen was verhuisd.

De vrouw werd gearresteerd op beschuldiging van dierenmishandeling en werd in 2015 schuldig verklaard met de verplichting om een boete te betalen en een psychiatrisch onderzoek te ondergaan.

Advertisement

Megan Fritz van de Humane Society Veterinary Westmoreland County nam de persoonlijke zorg voor Fawna op zich, kreeg een sterke band met haar en besloot haar te adopteren.

Nu is het hondje gezond en leeft gelukkig samen met haar nieuwe broertje, een Deense dog genaamd Stewe.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt