Een hond viel een man aan die probeerde zijn 10-jarige baasje te ontvoeren

Janine image
door Janine

13 Mei 2019

Een hond viel een man aan die probeerde zijn 10-jarige baasje te ontvoeren
Advertisement

Wanneer een hond zich aan iemand bindt, geeft hij zichzelf, elke vezel van zijn onvoorwaardelijke liefde en een grenzeloos instinct voor bescherming. De wereld zit vol met gebeurtenissen waarin viervoetige vrienden buitengewone daden verrichten, zonder een moment te aarzelen en hun leven in gevaar te brengen om de mensen te beschermen aan wie ze eeuwigdurende loyaliteit hebben gezworen. Dit is een van de vele gevallen waarin deze prachtige wezens een voorbeeld voor de mens worden.

via globalnews.ca

Advertisement
Global News

Global News

Het betreffende verhaal verwijst naar een verhaal uit het nieuws dat plaatsvond op 28 juli 2017 in Virginia, in de Verenigde Staten. Op een middag, zoals vele anderen, wandelde een meisje van 10 jaar met haar hond door de straten van haar wijk zoals ze dat bijna elke dag deed. Plotseling kwam een vreemdeling naar haar toe, greep haar bij de arm met de bedoeling haar met zich mee te nemen.

De hond van het meisje dacht er geen moment over na, sprong op de aanvaller en beet hem herhaaldelijk. Hoe meer de man probeerde zichzelf te bevrijden, hoe meer de hond aan bleef vallen, totdat de man, in paniek, gedwongen was te vluchten.

Het kind heeft gelukkig geen enkel letsel opgelopen, maar was wel doodsbang. De beschrijving van de aanvaller werd verspreid maar helaas ontbreekt elk spoor. De post op het web is meer dan 500 keer gedeeld door mensen die de hond als een held hebben geprezen.

Het kleine meisje wist al dat ze een waardevolle vriend naast zich had, maar kon niet vermoeden dat ze een echte “bodyguard” aan haar zijde had. De verdedigende hond heeft geen idee wat zijn gebaar heeft veroorzaakt, maar hij is trots op het beschermen van zijn jonge baasje wanneer het nodig is.

 

Advertisement
Global News

Global News

Een soortgelijk verhaal vond plaats in de wijk Red Hook in Brooklyn in oktober 2016 toen een pitbull genaamd Apollo een meisje redde van een poging tot geweld. In november van hetzelfde jaar ontsnapte in Groot-Brittannië een andere jonge vrouw aan een aanvaller dankzij de tussenkomst van haar honden.

Dit zijn slechts een paar voorbeelden die elke dag over de hele wereld niet in tragedies veranderen dankzij de voorzienende hulp van een "harige engel". Als het gaat om het verdedigen van de levens van degenen die ze als hun familie beschouwen, denken ze niet aan hun eigen leven, ze zouden zichzelf in de zee of de vlammen gooien, en dit is ware liefde.

Advertisement