Schippers zien een zeldzame roze dolfijn: de buitengewone foto’s van het dier gaan de wereld over

Janine image
door Janine

27 April 2019

Schippers zien een zeldzame roze dolfijn: de buitengewone foto’s van het dier gaan de wereld over
Advertisement

Zeeën en oceanen blijven ons verbazen over de verscheidenheid en schoonheid van de wezens die ze bevolken. Er zijn nog steeds soorten te ontdekken, sommige van hen zijn legendes, andere erg populair maar moeilijk te herkennen en te fotograferen. Een van deze is Pinkie, de beroemde roze dolfijn die al jaren in het water rond Lake Charles in Louisiana zwemt. Nu lijken de vragen rond dit prachtige exemplaar, dankzij de prachtige foto's van een toeristenboot, te worden beantwoord.

via ABC News

Advertisement
Facebook

Facebook

Het is geen verrassing dat het gebied de bestemming van deze in het water levende zoogdieren is, gezien de geografische locatie. De stad ligt namelijk aan de oevers van de rivier de Calcasieu in de Golf van Mexico, aan de meren Prien en Charles. Al een tijdje zwemt Pinkie over de oppervlakte tussen de verbaasde bezoekers, niet alleen vanwege de vreugde om een dolfijn zo dicht bij de boten uit het water te zien komen, maar ook om de bijzondere roze kleur.

Advertisement
Facebook

Facebook

Normaal concentreert deze kleur zich voornamelijk op de buik, maar het hele lichaam van de lokale "mascotte" heeft deze kleur. Mariene biologen denken dat Pinkie een zeldzaam exemplaar van een albino-dolfijn kan zijn, dus de kleur ervan is te wijten aan een genetisch defect in de uniforme productie van het klassieke grijze pigment. De theorie zou gebaseerd zijn op het feit dat de ogen van Pinkie zich niet volledig openen, net als bij mensen die aan albinisme lijden, maar naast dit detail is de sympathieke roze vis niettemin een dolfijn zoals alle anderen. Over Pinkie's geslacht was weinig of niets bekend totdat kapitein Erik Rue, die aan het roer van een charterboot stond, tijdens de paartijd enkele foto's van de dolfijn kon maken.

Facebook

Facebook

Van wat we kunnen begrijpen van de foto’s is Pinkie in feite een "zij". De foto's gemaakt door kapitein Rue zijn nooit eerder gepubliceerd, niemand anders is er in geslaagd er zoveel van te maken en zulke intieme momenten in het leven van dit legendarische dier te kunnen vastleggen. Toen het mysterie over het geslacht van een van de beroemdste dolfijnen ter wereld was opgelost, vroeg men zich meteen af of Pinkie zwanger was. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen toeristen niet één maar zelfs twee of meer roze zoogdieren bewonderen, ervan uitgaande dat de jongen dezelfde eigenaardigheid van hun moeder erven. We moeten gewoon wachten op de volgende waarnemingen en... laten we hopen dat het vrouwtjes zijn!

Advertisement