Het verliezen van een viervoeter kan net zo erg zijn als het verliezen van een geliefde - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Het verliezen van een viervoeter kan…
De dochter wordt geboren met een zeldzame huidziekte: de moeder begint een campagne om het bewustzijn over haar toestand te vergroten Mannen die vreemdgaan zijn minder intelligent dan trouwe mannen: dat onthult een onderzoek

Het verliezen van een viervoeter kan net zo erg zijn als het verliezen van een geliefde

Door Janine
5.428
Advertisement

Het is bekend: de band die ontstaat tussen mens en dier is bijzonder. Degene die er één bezit, weet dat het moeilijk is om zich op dezelfde manier door iemand anders geliefd te voelen. Ze verwelkomen ons, springen tegen ons op, kunnen niet wachten om wat tijd met ons door te brengen en te spelen. Allemaal op een onvoorwaardelijke manier. Voor onze viervoetige vrienden is onze aanwezigheid voldoende om gelukkig te zijn.

En dit maakt ons ook gelukkig, omdat we weten dat we in een moment van wanhoop of eenzaamheid kunnen rekenen op iemand die er is om ons een beetje warmte te geven en ons misschien weer te laten lachen.

foto: Pixabay

Wat gebeurt er als we ons huisdier moeten missen? De pijn die je voelt is niet te verwaarlozen. Velen denken dat het een trauma is dat kan worden overwonnen zonder specifieke problemen, dat niets is vergeleken met het verlies van een geliefde. Dit is echter niet altijd het geval.

Een studie door de afdeling psychologie van de Universiteit van New Mexico onderzocht een aantal eigenaren van gezelschapsdieren en ondervroeg hen over hun gevoelens na het verlies van hun trouwe viervoeters.

foto: pxhere.com

Iedereen was het ermee eens om diepe en intense waarde te geven aan de ervaren pijn. Velen van hen vertelden de onderzoekers dat de dood van de hond of kat die ze hadden niet direct te vergelijken was met die van een familielid, maar ze praatten over iets dat even, of zelfs meer pijnlijk was.

Het gevoel van leegte en verdriet is in veel gevallen langdurig geweest. Een huisdier verliezen is daarom praktisch hetzelfde als het verliezen van een zielsverwant, een speciale beste vriend, een figuur die altijd aanwezig was zonder iets te verwachten, te bekritiseren of te oordelen. Een onaangename ervaring, dat niet mag worden onderschat.

Tags: DierenEmotionele
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt