De 7 "superkrachten" die linkshandige mensen hebben - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De 7 "superkrachten" die linkshandige…
Aloe vera-gel: hier zijn alle voordelen en eenvoudige stappen om het thuis klaar te maken De 7 meest voorkomende oorzaken van gevoelloosheid in de handen, die niet onopgemerkt mogen blijven

De 7 "superkrachten" die linkshandige mensen hebben

Door Janine
15.972
Advertisement

Als je behoort tot de 10% van de wereldbevolking die de linkerhand gebruikt om te schrijven, beschouw jezelf dan als onderdeel van een kleine groep van getalenteerde mensen. De wetenschap heeft zelfs bijgedragen aan het ontkrachten van een van de meest “sinistere” vooroordelen uit een verleden dat nog vrij recent is: onze grootouders zouden ons kunnen vertellen over de inspanningen die linkshandigen op school leverden, omdat ze de “hand van de duivel” niet mochten gebruiken en met rechts moesten leren schrijven. Tegenwoordig benadrukken verschillende studies de superkrachten die verbonden zijn met mensen die hun linkerhand gebruiken: hier zijn er een paar.

  • 1. Beter gehoor. Linkshandige mensen kunnen makkelijker geluidsvariaties waarnemen dan rechtshandigen. In feite wordt de taal verwerkt in de linker hemisfeer, verantwoordelijk voor de plotselinge veranderingen van geluiden; in plaats daarvan ontwikkelt de rechter hemisfeer - meer ontwikkeld bij linkshandigen - geluiden die langzaam variëren.
  • 2. Grote intelligentie. Een studie door de Universiteit van Athene onderwierp linkshandige en rechtshandige mensen aan een Trail Making Test op cognitieve vaardigheden. Het resultaat? Linkshandige mensen hebben snellere en nauwkeurigere ruimtelijke vaardigheden, grotere mentale flexibiliteit en een krachtiger geheugen aangetoond.
foto: pexels
  • 3. "Presidentiële" kwaliteiten. Volgens sommige deskundigen zouden linkshandige mensen meer vatbaar zijn voor taal, een zeer belangrijke eigenschap voor een politicus; en onder Amerikaanse presidenten zijn linkshandigen in overvloed aanwezig, ongeacht de politieke voorkeur: Bill Clinton, Ronald Reagan, Herbert Hoover, Gerald Ford, George HW Bush en Barack Obama.
  • 4. Grote strijders. De linkse hoek is een krachtig hulpmiddel in de strijd, en over het algemeen bewegen linkshandige mensen zich op een meer onvoorspelbare manier, omdat hun hersenen anders zijn verbonden.
  • 5. Meer resistent tegen beroertes. Linkshandige mensen herstellen beter na een beroerte, omdat ze volgens wetenschappers wezenlijk gedwongen zijn om beide hersenhelften te versterken. Bovendien zijn ze ook beter in het gebruik van de andere hand, ter compensatie van schade aan het beschadigde deel van de hersenen.
Advertisement
  • 6. Meer creativiteit. In dit geval hebben, in plaats van de wetenschap, de feiten de neiging om het te bevoordelen: er zijn veel linkshandige kunstenaars, muzikanten en schrijvers; Michelangelo, Raphael, Leonardo da Vinci, Renoir om er een paar te noemen. Experts zeggen dat omdat ze gedwongen zijn om verschillende delen van hun brein te gebruiken, het mensen buiten de kaders zijn.
  • 7. Hogere salarissen. Volgens Education and Career News verdienen linkshandige afgestudeerden 26% meer dan hun collega's. En aangezien 4 van de 5 originele ontwerpers van de Macintosh linkshandig waren, is het in sommige gevallen een begrijpelijke ongelijkheid.

Ondanks dat ze ogenschijnlijk iets extra’s hebben, zijn linkshandigen nog steeds benadeeld, vooral omdat de meeste gereedschappen en producten in omloop zijn ontworpen om rechtshandig te worden gebruikt. Dit is de reden waarom deze belangrijke minderheid wereldwijd wordt gevierd op Linkshandigendag op 13 augustus, waar de moeilijkheden die het karakteriseren worden besproken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt