Verwacht van niemand iets, je zult veel beter leven - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Verwacht van niemand iets, je zult veel…
Deze supermarkten gebruiken bananenbladeren in plaats van plastic verpakkingen om de oceanen te redden Bij haar geboorte woog ze 8 kilo: dit zijn de foto’s van de baby dat al in het Guinness Book of Records staat

Verwacht van niemand iets, je zult veel beter leven

Door Janine
7.276
Advertisement

In relaties tussen mensen, als het gaat om vrienden, familie, partners of zelfs kennissen, lopen we vaak het risico ontevreden te zijn, niet omdat ze iets verkeerd hebben gedaan, maar gewoon omdat ze zich niet zo gedroegen als ze hadden gehoopt. Verwachtingen zijn een onvermijdelijk en normaal iets, maar tegelijkertijd een kleine mentale valstrik. Niets van iemand verwachten kan schrijnend lijken, maar kan je wel vrediger maken.

foto: Unsplash

Het is één ding om iemand te kennen en te weten dat je op hem of haar kunt rekenen, een andere is om te hopen dat je een wens realiseert, dat hij of zij zegt of precies doet waar je op hoopte, alsof je de gave had om gedachten te lezen. In dit geval wordt wat gewenst is op de ander geprojecteerd, in de overtuiging dat het vrijwel zeker zal worden gerealiseerd. Helaas is de meest voorkomende consequentie van de illusie teleurstelling, een kleine droom in duigen te zien vallen, en vanaf hier begint de twijfel om die persoon niet echt te kennen, of dat die genegenheid niet op dezelfde manier beantwoord wordt.

De gedesillusioneerde verwachting is een spiraal die leidt tot onzekerheid, vooral als deze te groot is. De veelgemaakte fout is om individuen te idealiseren, om een identiteit van hen te construeren die niet overeenkomt met de echte, waarmee ze nooit zullen kunnen concurreren omdat ze buiten hun mogelijkheden en hun manier van zijn staan.

foto: Unsplash

Veel gezonder is om eerder verrast te worden dan teleurgesteld, en om dit te laten gebeuren, moeten we simpelweg het concept van verwachting verlaten. Dit betekent niet dat we onszelf moeten laten gaan door het idee dat een partner niet trouw, een loyale vriend of een liefdevol familielid kan zijn, maar ons geen onwerkelijke scenario's moeten voorstellen die uiteen kunnen spatten. Om in harmonie te leven, moet je stoppen anderen te manipuleren om ze op jezelf te laten lijken. Ze klagen vaak door dingen te zeggen als "als iedereen zoals ik was...", maar het is een misleiding. Een wereld met dezelfde individuen zou een plaats zijn waar iedereen dezelfde fouten heeft, waar niemand de ander kan compenseren, iets kan leren, en waar er meer conflict dan vrede zou zijn.

Jezelf bevrijden uit de gewoonte van verwachtingen is zeker niet gemakkelijk, maar door het elke dag wat meer te doen helpt je om te genieten van het leven, genietend van het onverwachte, want uiteindelijk komen de beste dingen wanneer je ze het minst verwacht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt