Echtgenoten kunnen hun vrouwen nog meer onder druk zetten dan hun kinderen, suggereren sommige peilingen - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Echtgenoten kunnen hun vrouwen nog meer…
Tijdens een wandeling Een

Echtgenoten kunnen hun vrouwen nog meer onder druk zetten dan hun kinderen, suggereren sommige peilingen

Door Janine
21.200
Advertisement

Dat gehuwde vrouwen meer stress kunnen ervaren dan alleenstaande vrouwen is geen geheim. Kinderen, huishouden, familie en werk, het zijn allemaal zeer "stressvolle" factoren. Maar, verrassend genoeg, zijn het de echtgenoten die een grote bijdrage leveren aan de stress van de vrouw. Veel meer dan kinderen doen.

Een man gedraagt zich als een extra kind, met het verschil dat je van een kind weet dat het een kind is, en je dus bepaalde aspecten en momenten tolereert. Als hij 35 is en zich gedraagt als een 7-jarige, is het niet zo gemakkelijk te accepteren of te rechtvaardigen.

via: today.com

Dus terwijl de moeders omgaan met het puur praktische beheer van het gezinsleven, van gezondheid tot opvoeding, van onderwijs tot socialisatie, worden vaders uiteindelijk perfecte speelkameraden. Het lijkt een beetje op het verhaal van de "slechte agent" en de "goede agent", raad eens wie wie is?

In plaats daarvan zou het belangrijk zijn om de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse zorg voor kinderen te delen om de taken van moeders te verlichten, die aan de andere kant meer zouden moeten delegeren en niet noodzakelijk alles zelf willen doen.

Een ander zwak punt is dat van de huishoudelijke taken die moeders blootstellen aan een hoge mate van stress en een op de vijf vrouwen klaagt over het gebrek aan hulp van haar man. Er zijn veel belangrijke activiteiten binnen het gezin en dit kan overweldigend zijn voor een persoon.

Beide echtgenoten moeten elkaar tegemoet komen en elkaars inspanningen waarderen, net als een radertje in een horloge, moet je samenwerken voor één doel: sereniteit in het gezin. En, uiteraard, als de vrouw gestrest is, zal niemand er baat bij hebben.

Gelet op alle taken van vrouwen, waaraan vaak een fulltime baan wordt toegevoegd, rest er nog maar heel weinig tijd voor zichzelf. En dit doet niets anders dan malaise en schuldgevoel verergeren.

Het zou voldoende zijn om te onthouden dat er 2 volwassenen in het gezin zijn, dat we elkaar moeten ondersteunen en samenwerken, elkaar in beslissingen moeten ondersteunen en elkaar waar mogelijk moeten helpen, in het praktische en emotionele beheer van het gezin.

Omdat familie in de eerste plaats delen betekent. Verdeel inspanningen voor een gemeenschappelijke rust... iedereen heeft er baat bij!

Sources:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt