Azijn is een effectieve en zeer goedkope hulp: hier zijn 7 manieren om het te gebruiken bij de huishoudelijke schoonmaak - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Azijn is een effectieve en zeer goedkope…
Na 69 jaar huwelijk dwingt een verpleeghuis twee oudere echtgenoten te scheiden Als we een kind toestaan om ouders of grootouders slecht te behandelen, zal hij nooit iemand respecteren

Azijn is een effectieve en zeer goedkope hulp: hier zijn 7 manieren om het te gebruiken bij de huishoudelijke schoonmaak

Door Janine
10.211
Advertisement

Witte azijn kan echt een waardevolle bondgenoot zijn om niet alleen in de keuken te gebruiken, maar ook om het hele huis schoon te maken. In tegenstelling tot de verschillende giftige schoonmaakmiddelen die op de markt te vinden zijn, is azijn absoluut natuurlijk en ook erg goedkoop - een fles kost in de supermarkt iets meer dan 1 euro. Bovendien zijn de toepassingen ervan ontelbaar, juist omdat het een uiterst veelzijdig product is: het is een ontvettend, ontsmettend, en antikalk middel. Misschien ruikt het niet al te lekker (als het wordt verdund met water, is het beter te doen!), maar dankzij de eigenschappen is het een ingrediënt om altijd in huis te hebben.

In dit artikel willen we je laten zien hoe je azijn kunt gebruiken voor het reinigen van je huis!

foto: Wikipedia

1. Het reinigen van stoffen. Zeer geschikt voor het reinigen van verschillende soorten textiel - om de juiste oplossing te krijgen, heb je nodig: een liter water, een kopje witte azijn, een eetlepel zuiveringszout, een half glas alcohol en een lepel wasverzachter. Geen vlekken meer op je bank! Als je in plaats daarvan een tapijt wilt reinigen, is het beter om het goed te borstelen met een mengsel van water (3,5 liter) en witte azijn (één kop).

2. Om de vloer schoner en helderder te maken. Met uitzondering van die vloeren die met was moeten worden behandeld, kan witte azijn worden gebruikt om alle andere soorten vloeren (vooral keramische) te reinigen: slechts een kopje witte azijn en 5 liter water zijn voldoende. Als je thuis parket hebt, raden we aan een glas water, een glas azijn en een glas alcohol te mengen.

3. Om de geur van schimmel en andere onaangename geuren te elimineren. Azijn kan ook worden gebruikt om de meest onaangename geuren in huis te elimineren. Als je bijvoorbeeld de muffe geur van meubels wilt verwijderen, kun je er een schaaltje witte azijn in zetten. De azijn moet 's nachts in de kast blijven staan en de volgende dag kun je overal een doekje door halen.

4. De oven reinigen. Om de oven in je keuken te reinigen, moet je azijn, zuiveringszout, zout en warm water mengen. Week een spons in dit mengsel en laat het over alle oppervlakken van de oven gaan. Met een magnetron kun je een mengsel van twee eetlepels azijn en een kopje water mengen om gedurende 4 minuten op te warmen en dan, met de deur gesloten, gedurende meer dan 5 minuten te laten staan.

5. De badkamer schoonmaken. Azijn is een uitstekend antikalk product en is daarom ideaal voor het reinigen van sanitair en douches. Als je bijvoorbeeld de gaatjes in de douchekop wilt vrijmaken van overmatige ophoping van kalksteen, kun je een half glas azijn en een kwart liter water gebruiken: laat de douchekop minstens 15 minuten weken. De plastic stukken nemen meer tijd in beslag, ongeveer een uur, en moeten in een halve liter azijn en een halve liter heet water blijven.

Advertisement

6. Om mieren te verwijderen. Als mieren het probleem zijn, kan witte azijn je helpen er zo snel mogelijk vanaf te komen. Verspreid de pure azijn op de vensterbanken, in de gootsteen, op deuren etc.

7. Om witter wasgoed te krijgen. Om wasgoed met wittere kleding te krijgen, kun je azijn gebruiken naast zuiveringszout. Laat je kleding minstens een uur in een grote kom staan met 5 liter water en een glas azijn.

Tags: TrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt