Was je jezelf met heet water? Je zou je gezondheid in gevaar kunnen brengen, dit is waarom - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Was je jezelf met heet water? Je zou…
De hond wordt achtergelaten op straat, maar de bewakingsvideo heeft de eigenaar op heterdaad betrapt Een 32-jarige moeder met een pacemaker beweert jarenlang 6 energie-drankjes per dag te hebben gedronken

Was je jezelf met heet water? Je zou je gezondheid in gevaar kunnen brengen, dit is waarom

Door Janine
2.406
Advertisement

Een lekkere warme douche, op het juiste moment, na een intense fysieke activiteit, of misschien na een vermoeiende werkdag, kan een heerlijk moment zijn.

Het is een wondermiddel voor lichaam en geest, de warme douche heeft een regenererende kracht op ons lichaam. Het helpt ons ontspannen en zorgt ervoor dat we ons goed voelen.

Maar volgens een Zweeds tijdschrift zou er een schadelijk aspect zijn waarmee rekening moet worden gehouden. Als je de gewoonte hebt om te warm te douchen, kun je je gezondheid ernstig in gevaar brengen, en zijn het met name de bloeddruk en de huid die de hoogste prijs betalen.

via: bustle.com

De warme douche is een belangrijk ritueel vanuit vele oogpunten, zowel fysiek als mentaal, maar een activiteit die onschuldig en zelfs regenererend lijkt, verbergt enkele valkuilen die soms ernstige problemen kunnen veroorzaken.

Als je er niet van overtuigd bent dat een te warme douche je gezondheid echt in gevaar kan brengen, moet je deze redenen kennen waarom het raadzaam is om de temperatuur van het water te veranderen zodat het lauwer wordt. Het is beter om de belangrijke effecten die het op je lichaam zou kunnen hebben niet te onderschatten!

Allereerst zou je het hart dat het belangrijkste orgaan is dat kan worden aangetast (vooral bij de aanwezigheid van hart- en vaatziekten) in gevaar kunnen brengen.

Vanwege de sterke hitte probeert het lichaam door de bloedcirculatie af te koelen, waardoor de druk stijgt. En hoge bloeddruk kan een mogelijke oorzaak zijn van ernstige gevolgen voor ons lichaam.

Een andere factor die niet moet worden onderschat, is de mate van "huidbescherming". In feite is de meest oppervlakkige laag van de huid bedekt met oliën die het beschermen tegen externe risicofactoren. Als de warmte te sterk is, zou deze beschermende laag kunnen verminderen en aanleiding geven tot een reeks verschillende ongemakken.

Van roodheid tot verbranding, zoals blootstelling aan de zon (volgens het University of Pittsburg Medical Center), tot zwelling net als muggenbeten door histamine, zelfs tot een verhoogd risico op huidkanker.

Het douchen met een niet te warme temperatuur van het water, kunnen we beschouwen als een kleine vooruitziende blik die positieve effecten voor ons lichaam zou kunnen hebben.

Tags: NuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt