Enkele onverwachte voordelen van komkommers: nu je dit weet, zul je ze elke dag willen eten - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Enkele onverwachte voordelen van komkommers:…
De twijg van de aardbeiboom, een vrucht die rijk is aan heilzame eigenschappen waarvan je het bestaan niet vermoedde Hier zijn 5 goede redenen waarom je meteen moet stoppen met het dragen van teenslippers

Enkele onverwachte voordelen van komkommers: nu je dit weet, zul je ze elke dag willen eten

Door Janine
3.435
Advertisement

Met de komst van de zomer wil je frisheid en lichte maaltijden - weg met die voedingsmiddelen waar je te vol van wordt en meer ruimte voor groente en fruit. Onder hen zijn komkommers bij uitstek de zuiverende groenten en je zult ze zeker meer dan eens in een heerlijke salade of in andere gerechten hebben gegeten. Hoewel het een zeer populair voedingsmiddel is, weten maar weinigen de gunstige eigenschappen die het kenmerken. Deze groente helpt ons niet alleen om in korte tijd af te vallen, maar hebben ook andere belangrijke aspecten die onze gezondheid beïnvloeden.

foto: Pixabay

Hydrateert het lichaam en verfrist de mond. Omdat de komkommer voornamelijk bestaat uit water, helpt het ons om het lichaam gehydrateerd te houden, om van een slechte adem af te komen, en bovendien om tandbederf te voorkomen.

Het reguleert de bloeddruk. Het is in staat om de bloeddruk te reguleren en cholesterol en triglyceriden te verlagen. Op deze manier helpt de consumptie van komkommers om hartproblemen te voorkomen.

foto: Flickr

Past het bloedglucose gehalte aan. Over het algemeen neemt glucose toe als er te veel vette of zoete voedingsmiddelen worden geconsumeerd. Daarom is het beter om ze niet te vaak in grote hoeveelheden te eten en in plaats daarvan groenten en fruit zoals komkommers te eten. De mineralen van deze groente zijn verantwoordelijk voor de vermindering van glucose en hebben een sterk preventief vermogen tegen het verschijnen van diabetes, meer dan je je kunt voorstellen.

Verlicht gewrichts- en spierpijn. Komkommer heeft pijnstillende en krampstillende eigenschappen, evenals vitamines en mineralen, die helpen bij het verlichten van gewrichts- en spierpijn.

Vertraagt veroudering en verbetert lang haar. De antioxidanten van komkommer stimuleren de productie van collageen, waardoor de veroudering aanzienlijk wordt vertraagd, waardoor rimpels en onvolkomenheden in het gezicht worden voorkomen. Bovendien hydrateert en voedt het de nagels en ook het haar.

Advertisement
foto: Pexels

Versnelt het metabolische en spijsverteringsproces. Dit is misschien wel een van de belangrijkste redenen waar de komkommer zijn roem aan te danken heeft. Vaak voelen we ons, als we komkommers eten, verzadigd; de komkommer produceert in feite een staat van verzadiging waardoor je geen honger tussen de ene maaltijd en de andere zult hebben, en de spijsvertering en het metabolisme zal versnellen, waardoor de reiniging van vetten en gifstoffen wordt bevorderd.

Het is een bron van mineralen en vitamines. Zoals eerder vermeld, bevat komkommer een grote hoeveelheid vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die het lichaam energie geven, het immuunsysteem versterken en ziekten voorkomen.

Het helpt bij het voorkomen van tumorvorming. Deze groente heeft sterke antioxiderende eigenschappen die helpen bij het vernietigen van vrije radicalen, die cellen beschadigen die tumorvorming kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om het elke dag te consumeren om het probleem vanaf het begin te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld komkommerdranken bereiden en deze twee keer per dag drinken.

Een onmisbaar voedingsmiddel dat zo snel mogelijk in je dieet moet worden opgenomen!

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt