Vaarwel klassieke bejaardentehuizen: de toekomst van ouderen zijn de "gemeenschappelijke huizen voor ouderen" - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Vaarwel klassieke bejaardentehuizen:…
Hij stopt na vele jaren met roken: met het geld dat hij bespaart, reist hij de wereld rond Ze vindt een pup bij een rivier vastgebonden aan een anker van 6 kg: de vrouw denkt niet twee keer na en redt hem

Vaarwel klassieke bejaardentehuizen: de toekomst van ouderen zijn de "gemeenschappelijke huizen voor ouderen"

Door Janine
3.478
Advertisement

Wanneer men de beslissing neemt om te verhuizen naar een verpleeghuis voor ouderen, is dit over het algemeen, voor de familie en de direct betrokkenen, nooit een mooi moment.

Natuurlijk kunnen deze plekken ook mooie “retraites” zijn om te leven, maar je bent nooit echt thuis, met je eigen ruimtes, tijden en gewoonten.

Voor mensen die niet langer alleen kunnen leven, maar hun onafhankelijkheid niet willen verliezen maar zich wel in een gemeenschap willen voelen, is er nu een interessante oplossing, die zich steeds meer verspreidt.

Het wordt senior cohousing genoemd, en het is een nieuw huisvestingsmodel, evenals een unieke en innovatieve manier om ouderen hulp te bieden.

In deze “communities” kunnen 60-plussers alle privacy behouden die ze nodig hebben, ondanks dat ze toegang hebben tot gedeelde ruimtes om te socialiseren en verschillende activiteiten uit te voeren. De appartementen en huizen zijn onafhankelijk, maar dicht bij die van hun vrienden. In deze "dorpen" is er dan ook geen gebrek aan groene ruimtes, eetzalen, bioscopen en gemeenschappelijke fitnesscentra.

Het gevoel van eenzaamheid, isolatie en zichzelf verliezen dat bejaardenhuizen vaak kunnen veroorzaken bij ouderen, is dus volledig geëlimineerd, ten gunste van een levensmodel waarin de controle over wat gedaan wordt gehandhaafd wordt, terwijl men zich tegelijkertijd in een veilige situatie bevindt die bewoond wordt door leeftijdgenoten.

Dus in plaats van te slapen in gedeelde kamers en tijd door te brengen in grote zalen vol vreemden, maken deze plekken die door ouderen worden bewoond de kwaliteit van leven ongetwijfeld beter.

Natuurlijk kan een dergelijke oplossing duur zijn, maar voor degenen die het kunnen betalen, is het zeker een uitstekend alternatief voor een verpleeghuis. De context en de grotere autonomie bij het omgaan met het dagelijks leven zullen zeker de moeite waard zijn, evenals de sereniteit van ergens te wonen zonder zich buitengesloten of een vreemde te voelen.

Source:

https://www.familieschoicehomecare.com/pros-cons-nursing-homes/

Tags: OuderenNuttigWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt