Magnesium is een mineraal dat van vitaal belang is voor onze gezondheid, daarom is het belangrijk om het te nemen - BekijkDezeVideo.nl
x
Magnesium is een mineraal dat van vitaal…
De vader van de bruid stopt het huwelijk zodat ook de stiefvader de dochter naar het altaar kan begeleiden Jaloerse mensen proberen het licht van anderen te doven: zo kun je jezelf verdedigen

Magnesium is een mineraal dat van vitaal belang is voor onze gezondheid, daarom is het belangrijk om het te nemen

20 Juli 2019 • Door Janine
4.230
Advertisement

Magnesium is een element dat ons lichaam niet kan missen, omdat het de heilzame eigenschappen behoudt die ons in het dagelijks leven helpen. Het wordt vaak de "bron van de jeugd" genoemd, omdat het vele kwalen voorkomt en helpt behandelen: angst en depressie, om de meest voorkomende te noemen. Voor vrouwen kan magnesium een echte bondgenoot worden tegen menstruatiepijn en stemmingswisselingen. Maar wat zijn de magische eigenschappen van dit wonderbaarlijke mineraal?


foto: Flickr

Verbetert de slaap: wanneer we een magnesiumtekort hebben, is melatonine, het hormoon dat de slaap reguleert, verstoord. Magnesium helpt bij het reguleren van stresshormonen en werkt daarom tegen angst, een van de eerste oorzaken van slapeloosheid.

Ontspant het zenuwstelsel: serotonine is strikt afhankelijk van magnesium, wat ons wederom helpt om de stemming te reguleren.

Verbetert de spierspanning: Magnesium zorgt voor een hogere insulineproductie, wat belangrijk is voor spiergroei en ontwikkeling. Magnesium helpt ook om de spieren te ontspannen en krampen te voorkomen.

Botten: Magnesium is ook fundamenteel voor de opname van calcium en is ongetwijfeld een van de belangrijkste van alle voedingsstoffen die bijdragen aan de gezondheid van de botten.

Tanden: Magnesiumtekort kan een onbalans van fosfor en calcium in het speeksel veroorzaken, waardoor de tanden beschadigen.

Constipatie: Magnesium bevordert de darmtransit en helpt ons alle gifstoffen uit de darm te verwijderen.

Hydratatie: Magnesium is ook essentieel voor een goede hydratatie van het lichaam.

Diabetes: Magnesium verhoogt de afscheiding van insuline, zoals reeds vermeld, ter bevordering van het metabolisme van suiker. Zonder magnesium zou glucose de cellen niet kunnen bereiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt