De dokter vertelt hem "als je geen gewicht verliest, haal je de 40 niet”: na een paar maanden is zijn transformatie verrassend - BekijkDezeVideo.nl
x
De dokter vertelt hem "als je geen gewicht…
Opgelet: ongelukkige mensen kunnen last hebben van jouw geluk Deze man wordt

De dokter vertelt hem "als je geen gewicht verliest, haal je de 40 niet”: na een paar maanden is zijn transformatie verrassend

12 Juli 2019 • Door Janine
13.480
Advertisement

Het verlangen om af te vallen is altijd een constante kwelling geweest van veel mensen. Er zijn mensen die het doen vanuit esthetisch oogpunt en die in plaats daarvan, omdat ze overgewicht hebben, hun gezondheid willen verbeteren. In beide gevallen moet het uiteindelijke doel altijd iemands gezondheid zijn: voeding en regelmatige fysieke training moeten worden gemotiveerd door de wens om gezond te leven en niet door de wens om een goede indruk te maken in badkleding. Het verhaal van Carlos Orosco, 38 jaar oud en aan het begin van zijn reis, heeft iets ongelooflijks. Omdat hij een gewicht had van 295 kg, had Carlos geen keus: zichzelf laten gaan of de teugels van zijn leven in handen nemen en afvallen.

via: Today

foto: Facebook

Carlos zat in een vicieuze cirkel die zeer schadelijk was voor zijn gezondheid, totdat de zeer harde woorden van een arts hem bewust maakten over zijn toekomst: "Als je niet afvalt, haal je de 40 niet!” Carlos had niet veel keus.

Deze jonge Amerikaanse man beschouwde zichzelf gewoon als "groot" - een lange man van 1,82 m, met een paar extra kilo’s, hij dacht dat hij alles onder controle had: "Zolang ik kan bewegen of sporten, is het goed”. Toen hij op 20-jarige leeftijd van huis wegging om alleen te wonen, is zijn situatie verslechterd. Alcohol en junkfood hebben hem in de loop van de jaren zwaarlijvig gemaakt, waardoor hij uiteindelijk maar liefst 295 kg woog. Zijn enorme gewicht dwong hem zich tot een chirurg te wenden voor een gedeeltelijke verticale gastrectomie, oftewel een maagverkleining, maar de arts weigerde hem te opereren vanwege zijn enorme gewicht, en beval hem om minstens 45 kg te verliezen voordat hij de operatie kon uitvoeren.

foto: Facebook

Het waren de woorden van de chirurg die Carlos wakker schudde voor zijn ernstige toestand. Vanaf die dag begon Carlos aan zijn reis om die 45 kg te verliezen en geopereerd te kunnen worden. Hij begon 5 km per dag te lopen en vertrouwde op een voedingsdeskundige om zijn dieet te veranderen. Geen patat en alcohol meer, maar fruit, groenten en magere eiwitten. Binnen 6 maanden verloor Carlos, dankzij zijn harde werk, bijna 45 kg, en kreeg toestemming van de arts voor de gastrectomie. "De eerste maanden waren erg zwaar, ik was constant in crisis, ik moest vechten tegen het eten en ik huilde bijna elke nacht omdat ik niet kon slapen," zei hij.

Advertisement
foto: Facebook

Na de maagoperatie bleef Carlos gewicht verliezen, maar bleef op 158 kg hangen. Op dit punt ontdekte de man de effectiviteit van hardlopen: "Ik liep mijn eerste 5 km marathon ter ere van een vriend die het niet gehaald heeft. ik voelde me heel erg gesteund, zoveel mensen die me aanmoedigden."

Carlos bleef rennen tot hij 204 Kg verloor. Vandaag, op zijn 42e, is Carlos nog nooit zo in vorm geweest. "Ik heb echt het gevoel dat ik mijn leven nu volop kan beleven", vertelde de man na deze lange en vermoeiende reis.

foto: Facebook

Het was niet gemakkelijk en het zal voor niemand gemakkelijk zijn, maar Carlos heeft wat adviezen voor diegenen die in dezelfde situatie zitten:

1 - Laat je helpen. Daar zijn mensen voor, wees niet bang om om hulp te vragen.

2 - Wees geduldig. Verwacht niet om snel af te vallen. Haastige spoed is zelden goed!

3 - Raak niet ontmoedigd. De staat waarin je je nu bvindt, hoeft niet permanent te zijn, het is niet je uiteindelijke doel.

foto: Facebook

Je leeft maar één keer en we moeten proberen het zo goed mogelijk te leven: laten we onze tijd niet verspillen, onze mouwen opstropen en vandaag zweten om ons morgen goed te voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt