Specerijen zijn een krachtige natuurlijke remedie tegen gewrichtspijn: deze kun je gebruiken tegen kniepijn - BekijkDezeVideo.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Specerijen zijn een krachtige natuurlijke…
Dit kleine hondje werd levend begraven in het zand en aan haar lot overgelaten. Net op tijd werd ze gered 5 goede redenen waarom je een Ram als vriend nooit moet laten gaan

Specerijen zijn een krachtige natuurlijke remedie tegen gewrichtspijn: deze kun je gebruiken tegen kniepijn

Door Janine
4.858
Advertisement

Gewrichtspijn komt heel vaak voor, vooral na een bepaalde leeftijd kom je er niet gemakkelijk vanaf. Dit soort pijn kan het gevolg zijn van een bepaalde ziekte of, eenvoudigweg, vanwege een tijdelijke blessure. In elk geval zijn dit zeer onaangename aandoeningen, die ook van invloed kunnen zijn op de meest alledaagse activiteiten van het dagelijks leven. Het is altijd goed om een arts te raadplegen en de meest geschikte therapie te volgen, afhankelijk van het soort pijn dat we waarnemen. Als we een aantal natuurlijke methoden willen proberen, kunnen we ook wat verlichting krijgen. Vooral als het belangrijkste probleem onze knie is, kunnen we onze toevlucht nemen tot bepaalde kruiden en hun ontstekingsremmende en pijnstillende kracht.

1. Saffraan

foto: Maxpixel

Dankzij het actieve bestanddeel kan saffraan kniepijn verlichten, omdat het pijnstillend en ontstekingsremmend werkt. Bovendien is het rijk aan carotenoïden en vitamines en werkt het kalmerend en antispasmodisch.

2. Gember

foto: Pxhere

De consumptie van gember bij een groep van 247 mensen met knieartrose vertoonde de gunstige effecten van deze plant. Het onderzoek toont een aanzienlijke vermindering van de symptomen. Let echter op de hoeveelheid, die in sommige gevallen een laxerend effect kunnen hebben.

Bovendien kan gember ook plaatselijk worden gebruikt voor uitwendig gebruik: breng wat essentiële olie van gember, in combinatie met een andere etherische olie, aan op het pijnlijke deel.

Advertisement

3. Cayennepeper

foto: pixabay

Capsaïcine is het actieve bestanddeel van cayennepeper, nuttig tegen pijn. Wanneer we ervoor kiezen om deze soort peper te gebruiken, moeten we onthouden dat het extreem pittig kan zijn... wees daarom voorzichtig met de hoeveelheid!

4. Kaneel

Kaneel bevat voedingsstoffen die ontstekingen en pijn bestrijden. Het is dus een goed supplement voor de behandeling van kniepijn.

Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gecombineerd met andere ingrediënten zoals gember- of sesamzaadolie. Het is raadzaam om de Ceylon-variëteit te kiezen vanwege de krachtige therapeutische effecten in vergelijking met andere soorten.

5. Kruidnagel

foto: pixabay

Eugenol is het actieve bestanddeel dat het meest aanwezig is in de essentiële olie van kruidnagel die het het karakteristieke aroma geeft. Deze verbinding, die ook aanwezig is in kaneel en nootmuskaat, heeft analgetische eigenschappen en in feite werden kruidnagels al in de oudheid gebruikt als een natuurlijke remedie om kiespijn te verlichten.

We kunnen de essentiële olie van kruidnagel op het pijnlijke gebied aanbrengen om wat verlichting te geven, maar het is een lange therapie die consequent moet worden voortgezet als we resultaten willen waarnemen.

Tags: EtenWelzijnGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement
x

Log alsjeblieft in om een video te uploaden

Registreer je met Facebook in twee eenvoudige stappen!
(We gebruiken Facebook enkel om de registratie te versnellen we plaatsen NIKS op jouw tijdslijn)

Login met Facebook

Vond je de video leuk?

Klik op "vind ik leuk" om op de hoogste te blijven en niet de beste video's te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt